Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 20 di 24
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Metodi analitici strumentali rapidi nella valutazione della qualità delle uve. 2014 F. CRAVERO; F. TORCHIO F.; S. GIACOSA; S. RÍO SEGADE; V. GERBI; E. CAGNASSO; L. ROLLE
Mixed fermentations with Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) and Saccharomyces cerevisiae for the reduction of the alcohol in the wine. 2015 Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Ortiz-Julien, Anne; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
An innovative tool to reduce the production of alcohol in the wine: mixed fermentations with Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) and Saccharomyces cerevisiae. 2015 Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Ortiz-Julien, Anne; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Effetto di trattamenti sanitizzanti a basso impatto ambientale sull’estraibilità dei composti fenolici e sull’ecologia microbica dell’uva: ozono e acqua elettrolizzata 2015 Cocolin, L.; Rolle, L.; Torchio, F.; Englezos, V.; Laureano, J.; Giacosa, S.; Cravero, F.; Río Segade, S.; Rantsiou, K.; Carboni, C.; Gerbi, V
Fermentative behavior of Candida zemplinina 2015 Rantsiou, K.; Englezos, V.; Risse, P-A.; Cravero, F.; Torchio, F.; Rolle, L.; Cocolin, L
Use of ozone for Clean-in-Place (CIP) in the winery 2015 Cravero, Francesco; Englezos, Vasileios; Torchio, Fabrizio; Rantsiou, Kalliopi; Giacosa, Simone; Río Segade, Susana; Carboni, Cristian; Rolle, Luca; Cocolin, Luca .
Low environmental impact sanitization treatments: effect of electrolyzed water and ozone treatments on grape and wine microbiota 2015 Cravero, Francesco; Rantsiou, Kalliopi; Torchio, Fabrizio; Englezos, Vasileios; Giacosa, Simone; Rio Segade, Susana; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Effect of post-harvest ozone treatments on the skin phenolic composition and extractability of red winegrapes cv Nebbiolo and Barbera 2016 Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Giacosa, Simone; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Cocolin, Luca; Carboni, Cristian; Teissedre, Pierre-Louis; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Modeling fermentation behavior of Starmerella bacillaris 2016 Rantsiou, Kalliopi; Englezos, Vasileios; Risse, Paul-Andre; Cravero, Francesco; Torchio, Fabrizio; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Starmerella bacillaris and Saccharomyces cerevisiae mixed fermentations to reduce ethanol content in wine 2016 Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Cravero, Francesco; Torchio, Fabrizio; Ortiz-Julien, Anne; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Trattamenti dell’uva da vino post-raccolta con ozono gassoso e acqua ozonizzata 2016 Rolle, Luca; Carboni, Cristian; Gerbi, Vincenzo; Giacosa, Simone; Torchio, Fabrizio; Río Segade, Susana; Paissoni, Maria Alessandra; Ossola, Carolina; Englezos, Vasileios; Cravero, Francesco; Rantsiou, Kalliopi; Cocolin, Luca
Effects of Continuous Exposure to Ozone Gas and Electrolyzed Water on the Skin Hardness of Table and Wine Grape Varieties 2016 Laureano, J.; Giacosa, S.; Río Segade, S.; Torchio, F.; Cravero, F.; Gerbi, V.; Englezos, V.; Carboni, C.; Cocolin, L.; Rantsiou, K.; Faroni, L.R.D.; Rolle, L.
Post-harvest control of wine-grape mycobiota using electrolyzed water 2016 Cravero, F.; Englezos, V.; Torchio, F.; Giacosa, S.; Río Segade, S.; Gerbi, V.; Rantsiou, K.; Rolle, L.; Cocolin, L.
Ozone treatments of post harvested wine grapes: Impact on fermentative yeasts and wine chemical properties 2016 Cravero, Francesco; Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Torchio, Fabrizio; Giacosa, Simone; Río Segade, Susana; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Aroma profile and composition of Barbera wines obtained by mixed fermentations of Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) and Saccharomyces cerevisiae 2016 Englezos, Vasileios; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Marengo, Fabio; Giacosa, Simone; Gerbi, Vincenzo; Rantsiou, Kalliopi; Rolle, Luca; Cocolin, Luca
Comparison among technological and microbiological approaches in the red wine ethanol content reduction 2017 Rolle, Luca; Englezos, Vasileios; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Río Segade, Susana; Rantsiou, Kalliopi; Giacosa, Simone; Gambuti, Angelita; Gerbi, Vincenzo; Cocolin, Luca
Riduzione del tenore di etanolo nei vini rossi: comparazione di diversi approcci 2017 Rolle, Luca; Englezos, Vasileios; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Río Segade, Susana; Rantsiou, Kalliopi; Giacosa, Simone; Gambuti, Angelita; Gerbi, Vincenzo; Cocolin, Luca
Impact of post-harvest ozone treatments on the skin phenolic extractability of red winegrapes cv Barbera and Nebbiolo (Vitis vinifera L.) 2017 Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Giacosa, Simone; Torchio, Fabrizio; Cravero, Francesco; Englezos, Vasileios; Rantsiou, Kalliopi; Carboni, Cristian; Gerbi, Vincenzo; Teissedre, Pierre-Louis; Rolle, Luca
Modeling of the fermentation behavior of Starmerella bacillaris 2017 Kalliopi Rantsiou, Vasileios Englezos, Fabrizio Torchio, Paul-Andre Risse, Francesco Cravero, Vincenzo Gerbi, Luca Rolle, Luca Cocolin
Volatile profile of white wines fermented with sequential inoculation of Starmerella bacillaris and Saccharomyces cerevisiae 2018 Vasileios Englezos, Kalliopi Rantsiou, Francesco Cravero, FabrizioTorchio, Matteo Pollon, Daniela Fracassetti, Anne Ortiz-Julien, Vincenzo Gerbi, Luca Rolle, Luca Cocolin
Mostrati risultati da 1 a 20 di 24
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile