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COMBINED PROTEOMIC AND CROMATOGRAPHIC APPROACH TO STUDY BIOGENIC AMINE PRODUCTION IN LAB 2005 Lamberti C.; Mazzoli R.; Giuffrida M.G.; Barello C.; Garcia-Moruno E.; Pessione E.; Giunta C.
A proteomic approach to studying biogenic amine producing lactic acid bacteria 2005 PESSIONE E; MAZZOLI R; GIUFFRIDA MG; LAMBERTI C; GARCIA-MORUNO E; BARELLO C; CONTI A; C. GIUNTA
Setting up protocols for studying the proteome of a tyramine producing Enterococcus faecalis strain 2005 Lamberti C; Castelletto C; Loccisano S; Pessione A; Purrotti M; Mazzoli R; Arlorio M; Giunta C
AUXILIARY PROTEINS FOR AROMATIC TOLERANCE AND PROCESSING, DETECTED IN A. RADIORESISTENS S13 PROTEOME. 2006 E. Pessione; R. Mazzoli; M. G. Giuffrida; P. Fattori; C. Lamberti; C. Giunta.
Proteome of Enterococcus faecalis APT TYRA 10-2 1 2006 Lamberti C; Pessione A; Carraro E; Arlorio M; Riedel K; Carranza P; Mazzoli R; Giunta C; Pessione E
Alkaline proteome analysis of Acinetobacter radioresistensS13 2006 Fattori P.; Mazzoli R.; Giuffrida M.G.; Lamberti C.; Barello C.; Pessione E.; Giunta C.
Lactic acid bacteria producing biogenic amines: comparison of the physiological properties of LActococcus lactis NCDO2118 and Enterococcus faecalis APT TYRA 10-2 1 2006 Pessione A; Dufour M; Lamberti C; Mazzoli R; Bonetta S; Coisson JD; Travaglia F; Pessione E; Giunta C
Optimization of 2DE resolution using narrow range pH gradients for studying a beta-phenylethylamine producing strain of Enterococcus faecalis 2006 Pessione A; Lamberti C; Mazzoli R; Purrotti M; Travaglia F; Pessione E; Giunta C
Proteomic reveals a competition between amino acid decarboxylases and the ADI pathway in Lactic Acid Bacteria 2007 Purrotti M; Pessione A; Dufour M; Lamberti C; Giunta C; Pessione E
Competition between GABA decarboxylation and ADI pathway detected by combined proteome and transcriptome in Lactococcus lactis NCDO2118 2007 Dufour M; Lamberti C; Mazzoli R; Pessione A; Loubiere P; Giunta C; Pessione E
Combined cup loading, bis(2-hydroxyethyl) disulfide, and protein precipitation protocols to improve the alkaline proteome of Lactobacillus hilgardii. 2007 Lamberti, Cristina; Pessione, Enrica; Giuffrida, Mg; Mazzoli, Roberto; Barello, C; Conti, A; Giunta, Carlo
Combining transcriptomic and proteomics to evaluate physiological changes triggered by glutamate decarboxylation in Lactococcus lactis NCDO 2118 2008 Loubiere P.L.; Mazzoli R.; Dufour M.; Pessione E.; Laroute V.; Giuffrida M.G.; Lamberti C.; Cocaign-Bousquet M.
Relationships among histidine and malate decarboxilation and the ADI pathway in a wine isolated Lactobacillus hilgardii 2008 Lamberti C.; Purrotti M.; Barello C.; Giuffrida M.G.; Mazzoli R.; Fattori P.; Pessione A.; Giunta C.; Pessione E.
A proteomic study reveals a membrane-bound localization of tyrosine decarboxylase in Enterococcus faecalis 2008 Pessione A.; Lamberti C.; Coisson J.D.; Carranza P.; Giunta C.; Riedel K.; Pessione E.
Environmental factors promoting bacteriocins production in two strains of LAB isolated from cheese 2008 Genovese F.; Ricciardi S.; Purrotti M.; Lamberti C.; Fattori P.; Giunta C.; Pessione E.
Proteolysis of milk fat globule membrane proteins in preterm milk: a transient phenomenon with a possible biological role? 2008 Giuffrida MG; Cavaletto M; Lamberti C; Dellavalle G; Fabris C; Conti A; Sabatino G; Testa T; Coscia A; Giuliani F; Bertino E.
Influence of ethanol, malate and arginine on histamine production of Lactobacillus hilgardii isolated from an Italian red wine 2009 MAZZOLI R; LAMBERTI C; COISSON JD; PURROTTI M; ARLORIO M; GIUFFRIDA MG; GIUNTA C; E. PESSIONE
Preliminary characterization of a bacteriolysin-like protein produced by a cheese-isolated L. lactis strain 2009 Genovese F.; Lamberti C.; Purrotti M.; Giuffrida M.G.; Cocolin L.; Napolitano L.; Giunta C.; Pessione E
Proteomic investigation on a potential zinc concentrating probiotic Streptococcus thermophilus 2009 Genovese F.; Mangiapane E.; Lamberti C.; Pessione A.; Purrotti M.; Giunta C.; Pessione E.
Proteomic investigation on the energy producing pathway of Lactobacillus vs Lactococcus 2009 Lamberti C.; Purrotti M.; Barello C.; Pessione A.; Mazzoli R.; Dufour M.; Giunta C.; Pessione E.
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