BERTOLINO, Marta

BERTOLINO, Marta  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 49 (tempo di esecuzione: 0.026 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A Comparative Study on Terpene Profile and Antioxidant Properties of Humulus lupulus L. and Cannabis sativa L. Extracts 2019 Carolina Cantele, Marta Bertolino, Vladimiro Cardenia, Giuseppe Zeppa
A preliminary study on cheese enrichment with grape pomace 2014 R. MARCHIANI; A. GUGLIELMETTI; D. GHIRARDELLO; S. BELVISO; M. GIORDANO; M. BERTOLINO; G. ZEPPA
A preliminary study on yogurt enrichment with by-products of winemaking 2013 Marchiani R.; Bertolino M.; Zeppa G.
Analysis of volatile compounds produced by wild lactic bacteria 2005 M. BERTOLINO; G. ZEPPA
Antioxidant activity and polyphenols stability in ice cream enriched with cocoa bean shell during simulated in vitro gastrointestinal digestion 2016 Barbosa-Pereira, L.; Borotto dalla VEcchia, S.; Bertolino, M.; Zeppa, G.
Application of an hazelnut by-product for innovative functional food production: preliminary results 2014 A. GUGLIELMETTI; R. MARCHIANI; B. DAL BELLO; D. GHIRARDELLO; S. BELVISO; M. GIORDANO; M. BERTOLINO; G. ZEPPA
Applicazione dell’analisi NIR su farine da panificazione 2010 S. Belviso; M. Giordano; G. Nicola; M. Bertolino; G. Zeppa
Applicazione di caglio vegetale nello sviluppo di formaggi innovativi 2014 Zeppa, G.; Benucci, I.; Belviso, S.; Bertolino, M.; Dal Bello, B.; Esti, M.; Gerbi, V.; Giordano, M.; Liburdi, K.; Rolle, L.
Applicazioni lattiero-casearie di by-products enologici 2015 Zeppa, G.; Marchiani, R.; Bertolino, M.; Belviso, S.; Giordano, M.; Torri, L.; Piochi, M.; Ghirardello, D.
Biochemical characterisation of native wild lactic acid bacteria for starter production for “Toma Piemontese” cheese 2006 M. BERTOLINO; V. GERBI; G. ZEPPA
Caratterizzazione tecnologica e compositiva dei "Nocciolini di Chivasso". 2012 Bertolino M.; Grosso A.; Rolle L.; Zeppa G.
Characterisation of proteolysis in castelmagno PDO cheese 2008 M. BERTOLINO; V. GERBI; G. ZEPPA
Comparative genomics and functional analysis of Lactobacillus plantarum probiotic candidates highlighted a strain-dependent capability to produce butyric acid 2016 Botta, Cristian; Acquadro, Alberto; Greppi, Anna; Barchi, Lorenzo; Bertolino, Marta; Cocolin, Luca; Rantsiou, Kalliopi
COMPARISON OF DIFFERENT EXTRACTION SOLVENTS ON THE RECOVERY OF POLYPHENOLS FROM COCOA BEAN SHELLS AND EVALUATION OF THE FREE RADICAL-SCAVENGING ACTIVITY. 2015 Letricia, Barbosa-Pereira; Daniela, Ghirardello; Simona, Belviso; Manuela, Giordano; Marta, Bertolino; Alessandro, Guglielmetti; Giuseppe, Zeppa
Controllo qualità di lievitati da ricorrenza mediante spettroscopia NIR 2010 M. Giordano; S. Belviso; G. Nicola; M. Bertolino; G. Zeppa
Dynamics and biodiversity of bacterial and yeast communities during fermentation of cocoa beans 2018 Mota Gutierrez J., Botta C., Ferrocino I., Giordano M., Bertolino M., Dolci P., Cannoni M., Cocolin L.
Effect of Condensed Tannins on Cholesterol Oxidation in Enriched Egg Pasta 2020 Cardenia Vladimiro, Cantele Carolina, Bonciolini Ambra, Salgarella Ivan Nicolò, Bertolino Marta, Zeppa Giuseppe
Effect of drying conditions and storage time on compositional and sensory characteristics of unshelled hazelnut 2019 Manuela Giordano, Daniela Ghirardello, Marta Bertolino, Monica Locatelli, Davide Bardone, Giuseppe Zeppa
Effect of Light-emitting Diode (LED) Light Exposure on Vegetable Oils Oxidation as Related to Storage 2019 Cardenia Vladimiro, Marta Bertolino, Daniela Ghirardello, Manuela Giordano, Martina Squitieri, Alessandro Giraudo, Monica Locatelli, Alessandro Braga, Giuseppe Zeppa
Food enrichment with by-products of winemaking: results of physico-chemical, nutritional and sensory effects. 2018 Marchiani R., Bertolino M., Ghirardello D., Belviso S., Giordano M., Zeppa G.