DOLCI, Paola

DOLCI, Paola  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
An integrated approach for the selection of a starter culture for the production of a traditional cheese in the Piedmont region, north-west Italy 2010 K. RANTSIOU; V. ALESSANDRIA; B. SCURSATONE; P. DOLCI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Analysis of volatile compounds produced by autochthonous lactic bacteria 2004 M. GIORDANO; G. ZEPPA; P. DOLCI
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentation processes 2017 Ruggirello, Marianna; Cocolin, Luca; Cannoni, Marcella; Dolci, Paola
Antimicrobial activity of constitutional water from aromatic herbs against technological, alterative and pathogenic microorganisms. 2019 Mangia Elena, Roggero Chiara, Giovine Francesco, Zeppa Giuseppe, Dolci Paola
Applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione di Toma di alpeggio 2006 G. ZEPPA; A. ACQUATI; M.G. FORTINA; L. ROLLE; P. DOLCI
Aspetti microbiologici del Salame di Patate, un prodotto tradizionale piemontese 2004 P. DOLCI; A. ACQUATI; G. ZEPPA; A. GANDINI
Biodiversità di lieviti in uve e pigiati destinati alla produzione di vini passiti 2008 R. URSO; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. COMI; L. COCOLIN
Candida zemplinina: approcci biotecnologici innovativi per la riduzione del contenuto in acido acetico in fermentazioni di mosti ad alto contenuto zuccherino 2011 COCOLIN L.; DOLCI P.; ROLLE L.; RANTSIOU K.
Caratterizzazione ed applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione della Toma Piemontese DOP 2004 P. DOLCI; M.G. FORTINA; G. ZEPPA; A. ACQUATI; A. GANDINI
Caratterizzazione tecnologica, compositiva e microbiologica di due salumi tipici piemontesi: il salame di Turgia e il salame di Giora 2006 G. ZEPPA; P. DOLCI; L. ROLLE
Challenges and Opportunities for Micro-Extraction Techniques to Accurately Monitor Cheese Volatilome Evolution During Ripening and Promptly Detect Spoilage 2022 A. Caratti, P. Bolzoni, S. Squara, D. Giaccone, G. Borreani, P. Dolci, D. Nucera, F. Bruno, C. Bicchi, B. Sgorbini, C. Cordero
Characterisation and use of natural lactic bacteria in the production of Toma piemontese cheese, a traditional cheese 2004 Dolci P.; Fortina M.G.; Zeppa G.; Acquati A.; Gandini A.
Control of superficial moulds of cheeses with propolis 2003 G. ZEPPA; DOLCI P.
Culture independent methods to assess the diversity and dynamics of microbiota during food fermentations 2012 L. COCOLIN; V. ALESSANDRIA; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Detection and quantification of viable Lactococcus lactis populations in ripened dairy products by quantitative-PCR 2011 Paola DOLCI; Guido MAIA; Kalliopi RANTSIOU; Valentina ALESSANDRIA; Luca COCOLIN
Detection and typing of Lactococcus garvieae, Enterococcus spp. and Staphylococcus xylosus characterizing natural fermentations of Italian dairy products and sausages 2006 M.G. Fortina; M. Borghi; F. Borgo; M.T. Bottero; T. Civera; L. Cocolin; P. Dolci; R. Foschino; L. Iacumin; C. Picozzi; G. Ricci; P.L. Manachini; G. Zeppa
Detection and vitality of Lactococcus lactis during ripening of model cheeses. 2014 M. Ruggirello; L. Cocolin; P. Dolci
Detection and vitality of Lactococcus lactis during ripening of model cheeses. 2014 M. Ruggirello; L. Cocolin; P. Dolci
Detection and vitality of Lactococcus lactis in cheese ripening 2014 M. Ruggirello; P. Dolci
Detection of Paenibacillus in corn silage at different time of aerobic deterioration exposure 2012 P. Dolci; G. Borreani; E. Tabacco; L. Cocolin