DOLCI, Paola
DOLCI, Paola
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
A comparison of gene expression of Listeria monocytogenes in vitro and the soft cheese Crescenza
2013-01-01 V. ALESSANDRIA; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Activity of natural occurring entomopathogenic fungi on nymphal and adult stages of Philaenus spumarius
2024-01-01 Bodino N.; Barbera R.; Gonzalez-Mas N.; Demichelis S.; Bosco D.; Dolci P.
Advanced methods for the identification, enumeration, and characterization of microorganisms in fermented foods
2014-01-01 Paola DOLCI; Valentina ALESSANDRIA; Kalliopi RANTSIOU; Luca COCOLIN
Aerobic deterioration stimulates outgrowth of spore-forming Paenibacillus in corn silage stored under oxygen-barrier or polyethylene films
2013-01-01 Borreani G.; Dolci P.; Tabacco E.; Cocolin L.;
Alterazione di Robiola di Roccaverano DOP da parte di lieviti filmogeni
2007-01-01 L. COCOLIN; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. ZEPPA
An integrated approach for the selection of a starter culture for the production of a traditional cheese in the Piedmont region, north-west Italy
2010-01-01 K. RANTSIOU; V. ALESSANDRIA; B. SCURSATONE; P. DOLCI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Analysis of volatile compounds produced by autochthonous lactic bacteria
2004-01-01 M. GIORDANO; G. ZEPPA; P. DOLCI
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentation processes
2017-01-01 Ruggirello, Marianna; Cocolin, Luca; Cannoni, Marcella; Dolci, Paola
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentations
2019-01-01 Ruggirello, Marianna; Nucera, Daniele; Cannoni, Marcella; Peraino, Andrea; Rosso, Franco; Fontana, Mauro; Cocolin, Luca; Dolci, Paola
Antimicrobial activity of constitutional water from aromatic herbs against technological, alterative and pathogenic microorganisms.
2019-01-01 Mangia Elena, Roggero Chiara, Giovine Francesco, Zeppa Giuseppe, Dolci Paola
Applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione di Toma di alpeggio
2006-01-01 G. ZEPPA; A. ACQUATI; M.G. FORTINA; L. ROLLE; P. DOLCI
Approcci molecolari coltura-indipendenti per lo studio delle ecologie microbiche nelle fermentazioni enologiche
2008-01-01 L. COCOLIN; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Aspetti microbiologici del Salame di Patate, un prodotto tradizionale piemontese
2004-01-01 P. DOLCI; A. ACQUATI; G. ZEPPA; A. GANDINI
Bacterial ecology of three traditional fermented sausages produced in the North of Italy as determined by molecular methods
2009-01-01 COCOLIN L.; DOLCI P.; RANTSIOU K.; URSO R.; CANTONI C.; COMI G.
Biodiversity and dynamics of meat fermentations: the contribution of molecular methods for a better comprehension of a complex microbial ecosystem
2011-01-01 L. COCOLIN; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Biodiversità di lieviti in uve e pigiati destinati alla produzione di vini passiti
2008-01-01 R. URSO; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. COMI; L. COCOLIN
Candida zemplinina can reduce acetic acid produced by Saccharomyces cerevisiae in sweet wine fermentations
2012-01-01 K. RANTSIOU; P. DOLCI; S. GIACOSA; F. TORCHIO; R. TOFALO; S. TORRIANI; G. SUZZI; L. ROLLE; L. COCOLIN
Candida zemplinina: approcci biotecnologici innovativi per la riduzione del contenuto in acido acetico in fermentazioni di mosti ad alto contenuto zuccherino
2011-01-01 COCOLIN L.; DOLCI P.; ROLLE L.; RANTSIOU K.
Caratterizzazione ed applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione della Toma Piemontese DOP
2004-01-01 P. DOLCI; M.G. FORTINA; G. ZEPPA; A. ACQUATI; A. GANDINI
Caratterizzazione tecnologica, compositiva e microbiologica di due salumi tipici piemontesi: il salame di Turgia e il salame di Giora
2006-01-01 G. ZEPPA; P. DOLCI; L. ROLLE