GAMBA, GIOVANNI
GAMBA, GIOVANNI
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Advances in the chestnut nursery industry: The new Castanea spp. conservation and certification center
2023-01-01 Gamba G.; Mellano M.G.; Donno D.; Malacarne E.; Rocca M.; Corgnati M.; Bergero P.; Beccaro G.L.
Analisi delle componenti principali e fingerprint fitochimico come strumenti di tracciabilità varietale dei frutti di Castanea spp.
2022-01-01 Dario Donno, Elisabetta Prezzi, Giovanni Gamba, Isidoro Riondato, Alessandro Tomatis, Gabriella Mellano, Gabriele L. Beccaro
Analytical Strategies for Fingerprinting of Antioxidants, Nutritional Substances, and Bioactive Compounds in Foodstuffs Based on High Performance Liquid Chromatography-Mass Spectrometry: An Overview
2020-01-01 Donno, D; Mellano, MG; Gamba, G; Riondato, I; Beccaro, GL
Antioxidant, analgesic, anti-inflammatory and antipyretic properties, and toxicity studies of the aerial parts of Imperata cylindrica (L.) Beauv
2021-01-01 Razafindrakoto Z.R.; Tombozara N.; Donno D.; Gamba G.; Nalimanana N.R.; Rakotondramanana D.A.; Andrianjara C.; Beccaro G.L.; Ramanitrahasimbola D.
Application of Traditional Cooking Methods in Chestnut Processing: Effects of Roasting and Boiling on Secondary Metabolites and Antioxidant Capacity in Castanea spp. Fruits
2023-01-01 Donno D.; Mellano M.G.; Carini V.; Bergamasco E.; Gamba G.; Beccaro G.L.
Apre al pubblico il Centro Regionale di Castanicoltura del Piemonte
2019-01-01 Mellano M.G., Gamba G.
Assessing Nutritional Traits and Phytochemical Composition of Artisan Jams Produced in Comoros Islands: Using Indigenous Fruits with High Health-Impact as an Example of Biodiversity Integration and Food Security in Rural Development
2018-01-01 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Saandia Hassani, Marta De Biaggi, Isidoro Riondato, Giovanni Gamba, Cristina Giacoma, Gabriele Loris Beccaro
Castagno.
2022-01-01 Beccaro, G. L., Gamba, G., & Tessa, G.,
Castanea spp. Agrobiodiversity Conservation: Genotype Influence on Chemical and Sensorial Traits of Cultivars Grown on the Same Clonal Rootstock
2020-01-01 Beccaro, GL; Donno, D; Lione, GG; De Biaggi, M; Gamba, G; Rapalino, S; Riondato, I; Gonthier, P; Mellano, MG
Castanicoltura certificata: dall’astone al supermercato
2022-01-01 Mellano, M. G., Rosso, L., & Gamba, G.
Cile, Turchia e Italia: incontri 2022
2022-01-01 Mellano, M. G., Gamba, G., Tomatis, A.
Clorosi nei nuovi impianti, un caso di studio
2021-01-01 Gamba, G., Fabro, M., Barbieri, S., Donno, D., & Beccaro, G. L.
Definizione della dose ottimale di fertilizzante su castagno utilizzando strumenti non distruttivi e routinari per la misurazione del contenuto di clorofilla e fluorescenza fogliare
2020-01-01 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Definizione di un protocollo per l’estrazione di marker polifenolici da legno di uva da tavola per lo studio della compatibilità d’innesto
2023-01-01 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Diamo voce ai protagonisti: intervista al castanicoltore Antonio Luce
2022-01-01 Gamba, G.
Dinamiche di involuzione della coltura e descrizione del germoplasma nei castagneti della Val Pellice
2022-01-01 Gamba G., Donno D., Fontana E., Mellano M.G., Beccaro G.L.
Emerging species with nutraceutical properties: Bioactive compounds from Hovenia dulcis pseudofruits
2020-01-01 De Biaggi M.; Donno D.; Mellano M.G.; Gamba G.; Riondato I.; Rakotoniaina E.N.; Beccaro G.L.
Evoluzione nella filiera del castagno: conservazione e certificazione vivaistica volontaria
2022-01-01 Beccaro G.L., Mellano M.G., Torello Marinoni D., Gamba G., Rosso L., Malacarne E., Rocca M.
First phytochemical study of six tree and shrub species with high health-promoting potential from Madagascar: Innovative uses for food and medicinal applications
2022-01-01 Fioccardi A.; Donno D.; Razafindrakoto Z.R.; Gamba G.; Beccaro G.L.
Formazione, informazione e divulgazione: il Centro Regionale di Castanicoltura del Piemonte
2022-01-01 Mellano M.G., Donno D., Gamba G., Bussone M., Alma A., Ferracini C., Gonthier P., Corgnati M., Bergero P., Rocca M., Malacarne E., Beccaro G.L.