GAMBA, GIOVANNI

GAMBA, GIOVANNI  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 56 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Advances in the chestnut nursery industry: The new Castanea spp. conservation and certification center 2023 Gamba G.; Mellano M.G.; Donno D.; Malacarne E.; Rocca M.; Corgnati M.; Bergero P.; Beccaro G.L.
Analisi delle componenti principali e fingerprint fitochimico come strumenti di tracciabilità varietale dei frutti di Castanea spp. 2022 Dario Donno, Elisabetta Prezzi, Giovanni Gamba, Isidoro Riondato, Alessandro Tomatis, Gabriella Mellano, Gabriele L. Beccaro
Analytical Strategies for Fingerprinting of Antioxidants, Nutritional Substances, and Bioactive Compounds in Foodstuffs Based on High Performance Liquid Chromatography-Mass Spectrometry: An Overview 2020 Donno, D; Mellano, MG; Gamba, G; Riondato, I; Beccaro, GL
Antioxidant, analgesic, anti-inflammatory and antipyretic properties, and toxicity studies of the aerial parts of Imperata cylindrica (L.) Beauv 2021 Razafindrakoto Z.R.; Tombozara N.; Donno D.; Gamba G.; Nalimanana N.R.; Rakotondramanana D.A.; Andrianjara C.; Beccaro G.L.; Ramanitrahasimbola D.
Application of Traditional Cooking Methods in Chestnut Processing: Effects of Roasting and Boiling on Secondary Metabolites and Antioxidant Capacity in Castanea spp. Fruits 2023 Donno D.; Mellano M.G.; Carini V.; Bergamasco E.; Gamba G.; Beccaro G.L.
Apre al pubblico il Centro Regionale di Castanicoltura del Piemonte 2019 Mellano M.G., Gamba G.
Assessing Nutritional Traits and Phytochemical Composition of Artisan Jams Produced in Comoros Islands: Using Indigenous Fruits with High Health-Impact as an Example of Biodiversity Integration and Food Security in Rural Development 2018 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Saandia Hassani, Marta De Biaggi, Isidoro Riondato, Giovanni Gamba, Cristina Giacoma, Gabriele Loris Beccaro
Castagno. 2022 Beccaro, G. L., Gamba, G., & Tessa, G.,
Castanea spp. Agrobiodiversity Conservation: Genotype Influence on Chemical and Sensorial Traits of Cultivars Grown on the Same Clonal Rootstock 2020 Beccaro, GL; Donno, D; Lione, GG; De Biaggi, M; Gamba, G; Rapalino, S; Riondato, I; Gonthier, P; Mellano, MG
Castanea spp. Nut Traceability: A Multivariate Strategy Based on Phytochemical Data 2023 Prezzi, Elisabetta; Donno, Dario; Mellano, Maria Gabriella; Beccaro, Gabriele Loris; Gamba, Giovanni
Castanicoltura certificata: dall’astone al supermercato 2022 Mellano, M. G., Rosso, L., & Gamba, G.
Cile, Turchia e Italia: incontri 2022 2022 Mellano, M. G., Gamba, G., Tomatis, A.
Clorosi nei nuovi impianti, un caso di studio 2021 Gamba, G., Fabro, M., Barbieri, S., Donno, D., & Beccaro, G. L.
Definizione della dose ottimale di fertilizzante su castagno utilizzando strumenti non distruttivi e routinari per la misurazione del contenuto di clorofilla e fluorescenza fogliare 2020 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Definizione di un protocollo per l’estrazione di marker polifenolici da legno di uva da tavola per lo studio della compatibilità d’innesto 2023 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Diamo voce ai protagonisti: intervista al castanicoltore Antonio Luce 2022 Gamba, G.
Dinamiche di involuzione della coltura e descrizione del germoplasma nei castagneti della Val Pellice 2022 Gamba G., Donno D., Fontana E., Mellano M.G., Beccaro G.L.
Emerging species with nutraceutical properties: Bioactive compounds from Hovenia dulcis pseudofruits 2020 De Biaggi M.; Donno D.; Mellano M.G.; Gamba G.; Riondato I.; Rakotoniaina E.N.; Beccaro G.L.
Evoluzione nella filiera del castagno: conservazione e certificazione vivaistica volontaria 2022 Beccaro G.L., Mellano M.G., Torello Marinoni D., Gamba G., Rosso L., Malacarne E., Rocca M.
First phytochemical study of six tree and shrub species with high health-promoting potential from Madagascar: Innovative uses for food and medicinal applications 2022 Fioccardi A.; Donno D.; Razafindrakoto Z.R.; Gamba G.; Beccaro G.L.