GAMBA, GIOVANNI

GAMBA, GIOVANNI  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 25 (tempo di esecuzione: 0.023 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Analytical Strategies for Fingerprinting of Antioxidants, Nutritional Substances, and Bioactive Compounds in Foodstuffs Based on High Performance Liquid Chromatography-Mass Spectrometry: An Overview 2020 Donno, D; Mellano, MG; Gamba, G; Riondato, I; Beccaro, GL
Antioxidant, analgesic, anti-inflammatory and antipyretic properties, and toxicity studies of the aerial parts of Imperata cylindrica (L.) Beauv 2021 Razafindrakoto Z.R.; Tombozara N.; Donno D.; Gamba G.; Nalimanana N.R.; Rakotondramanana D.A.; Andrianjara C.; Beccaro G.L.; Ramanitrahasimbola D.
Apre al pubblico il Centro Regionale di Castanicoltura del Piemonte 2019 Mellano M.G., Gamba G.
Assessing Nutritional Traits and Phytochemical Composition of Artisan Jams Produced in Comoros Islands: Using Indigenous Fruits with High Health-Impact as an Example of Biodiversity Integration and Food Security in Rural Development 2018 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Saandia Hassani, Marta De Biaggi, Isidoro Riondato, Giovanni Gamba, Cristina Giacoma, Gabriele Loris Beccaro
Castanea spp. Agrobiodiversity Conservation: Genotype Influence on Chemical and Sensorial Traits of Cultivars Grown on the Same Clonal Rootstock 2020 Beccaro, GL; Donno, D; Lione, GG; De Biaggi, M; Gamba, G; Rapalino, S; Riondato, I; Gonthier, P; Mellano, MG
Definizione della dose ottimale di fertilizzante su castagno utilizzando strumenti non distruttivi e routinari per la misurazione del contenuto di clorofilla e fluorescenza fogliare 2020 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Emerging species with nutraceutical properties: Bioactive compounds from Hovenia dulcis pseudofruits 2020 De Biaggi M.; Donno D.; Mellano M.G.; Gamba G.; Riondato I.; Rakotoniaina E.N.; Beccaro G.L.
First phytochemical study of six tree and shrub species with high health-promoting potential from Madagascar: Innovative uses for food and medicinal applications 2022 Fioccardi A.; Donno D.; Razafindrakoto Z.R.; Gamba G.; Beccaro G.L.
HD Sativa: l’intersezione di frutticoltura e castanicoltura - High density chestnut growing in Piemonte. 2019 Berra L., Mellano M.G., Alma A., Gonthier P., Ferracini C., Gamba G., Ballari G., Beccaro G.L.
Impiego di composti polifenolici come potenziali marcatori per la precoce identificazione di compatibilità d’innesto in Castanea spp. 2021 Gamba G., Donno D., Mellano G.M., Beccaro L.G.
Integrating Traditional Wheat-Based Foods with High Health Value Flours: Castanea spp. Agro-Biodiversity in Bakery Products 2022 Donno D.; Fabro M.; Mellano M.G.; Gamba G.; Fioccardi A.; Beccaro G.L.
La moderna castanicoltura passa dalla potatura 2021 G. Gamba, A. Tomatis, P. Trovò, M.G. Mellano, G. Beccaro
Local and underutilised fruits as a source of nutraceutical molecules: bioactive compounds in Mespilus germanica L 2021 Tessa G.; Donno D.; Gamba G.; Mellano M.G.; Beccaro G.L.
Mulberry: an ornamental tree that gives bioactive compounds for human health 2021 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Giovanni Gamba, Isidoro Riondato, Gabriele L. Beccaro
Mulberry: An ornamental tree that gives bioactive compounds for human health 2021 Donno D.; Mellano M.G.; Gamba G.; Riondato I.; Beccaro G.L.
Nasce la certificazione vivaistica volontaria per la castanicoltura italiana: istituito dal Mipaaf il centro per la conservazione e la premoltipicazione del castagno 2021 Gamba G., Mellano M.G.
Phytochemical characterization and bioactivity evaluation of autumn olive (Elaeagnus umbellata Thunb.) pseudodrupes as potential sources of health-promoting compounds 2020 Gamba G.; Donno D.; Mellano M.G.; Riondato I.; De Biaggi M.; Randriamampionona D.; Beccaro G.L.
Quali-Quantitative Study on Phenol Compounds as Early Predictive Markers of Graft Incompatibility: A Case Study on Chestnut (Castanea spp.) 2021 Gamba, Giovanni; Cisse, Viviana; Donno, Dario; Razafindrakoto, Zoarilala Rinah; Beccaro, Gabriele Loris
Resa, qualità e sanità del grano tenero: minima lavorazione vs. aratura 2017 BLANDINO M., BORIO A., GAMBA G., REYNERI A.
Sempre più castagno negli eventi internazionali 2020 Mellano M.G., Donno D., Gamba G.