GAMBA, GIOVANNI
GAMBA, GIOVANNI
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Analytical Strategies for Fingerprinting of Antioxidants, Nutritional Substances, and Bioactive Compounds in Foodstuffs Based on High Performance Liquid Chromatography-Mass Spectrometry: An Overview
2020-01-01 Donno, D; Mellano, MG; Gamba, G; Riondato, I; Beccaro, GL
Antioxidant, analgesic, anti-inflammatory and antipyretic properties, and toxicity studies of the aerial parts of Imperata cylindrica (L.) Beauv
2021-01-01 Razafindrakoto Z.R.; Tombozara N.; Donno D.; Gamba G.; Nalimanana N.R.; Rakotondramanana D.A.; Andrianjara C.; Beccaro G.L.; Ramanitrahasimbola D.
Apre al pubblico il Centro Regionale di Castanicoltura del Piemonte
2019-01-01 Mellano M.G., Gamba G.
Assessing Nutritional Traits and Phytochemical Composition of Artisan Jams Produced in Comoros Islands: Using Indigenous Fruits with High Health-Impact as an Example of Biodiversity Integration and Food Security in Rural Development
2018-01-01 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Saandia Hassani, Marta De Biaggi, Isidoro Riondato, Giovanni Gamba, Cristina Giacoma, Gabriele Loris Beccaro
Castanea spp. Agrobiodiversity Conservation: Genotype Influence on Chemical and Sensorial Traits of Cultivars Grown on the Same Clonal Rootstock
2020-01-01 Beccaro, GL; Donno, D; Lione, GG; De Biaggi, M; Gamba, G; Rapalino, S; Riondato, I; Gonthier, P; Mellano, MG
Definizione della dose ottimale di fertilizzante su castagno utilizzando strumenti non distruttivi e routinari per la misurazione del contenuto di clorofilla e fluorescenza fogliare
2020-01-01 Giovanni Gamba, Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Gabriele Loris Beccaro
Emerging species with nutraceutical properties: Bioactive compounds from Hovenia dulcis pseudofruits
2020-01-01 De Biaggi M.; Donno D.; Mellano M.G.; Gamba G.; Riondato I.; Rakotoniaina E.N.; Beccaro G.L.
HD Sativa: l’intersezione di frutticoltura e castanicoltura - High density chestnut growing in Piemonte.
2019-01-01 Berra L., Mellano M.G., Alma A., Gonthier P., Ferracini C., Gamba G., Ballari G., Beccaro G.L.
Impiego di composti polifenolici come potenziali marcatori per la precoce identificazione di compatibilità d’innesto in Castanea spp.
2021-01-01 Gamba G., Donno D., Mellano G.M., Beccaro L.G.
La moderna castanicoltura passa dalla potatura
2021-01-01 G. Gamba, A. Tomatis, P. Trovò, M.G. Mellano, G. Beccaro
Local and underutilised fruits as a source of nutraceutical molecules: bioactive compounds in Mespilus germanica L
2021-01-01 Tessa G.; Donno D.; Gamba G.; Mellano M.G.; Beccaro G.L.
Mulberry: an ornamental tree that gives bioactive compounds for human health
2021-01-01 Dario Donno, Maria Gabriella Mellano, Giovanni Gamba, Isidoro Riondato, Gabriele L. Beccaro
Nasce la certificazione vivaistica volontaria per la castanicoltura italiana: istituito dal Mipaaf il centro per la conservazione e la premoltipicazione del castagno
2021-01-01 Gamba G., Mellano M.G.
Phytochemical characterization and bioactivity evaluation of autumn olive (Elaeagnus umbellata Thunb.) pseudodrupes as potential sources of health-promoting compounds
2020-01-01 Gamba G.; Donno D.; Mellano M.G.; Riondato I.; De Biaggi M.; Randriamampionona D.; Beccaro G.L.
Quali-Quantitative Study on Phenol Compounds as Early Predictive Markers of Graft Incompatibility: A Case Study on Chestnut (Castanea spp.)
2021-01-01 Gamba, Giovanni; Cisse, Viviana; Donno, Dario; Razafindrakoto, Zoarilala Rinah; Beccaro, Gabriele Loris
Resa, qualità e sanità del grano tenero: minima lavorazione vs. aratura
2017-01-01 BLANDINO M., BORIO A., GAMBA G., REYNERI A.
Sempre più castagno negli eventi internazionali
2020-01-01 Mellano M.G., Donno D., Gamba G.
Sustainable extraction and use of natural bioactive compounds from the waste management process of castanea spp. Bud-derivatives: The finnover project
2020-01-01 Donno D.; Turrini F.; Boggia R.; Guido M.; Gamba G.; Mellano M.G.; Riondato I.; Beccaro G.L.
Traditional and unconventional dried fruit snacks as a source of health-promoting compounds
2019-01-01 Donno D.; Mellano M.G.; Riondato I.; De Biaggi M.; Andriamaniraka H.; Gamba G.; Beccaro G.L.
Traditional foods and sustainable rural development: Exploiting the case of the comoros tea as a potential source of bioactive compounds
2021-01-01 Donno D.; Hassani S.; Sofoini T.; Mellano M.G.; Riondato I.; Gamba G.; Beccaro G.L.