GORLIER, Alessandra

GORLIER, Alessandra  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 56 (tempo di esecuzione: 0.03 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
"Pasture vegetation types of W-Alps (Piedmont, Italy)”: a handbook for their identification and management 2005 CAVALLERO A; ACETO P; CUGNO D; GORLIER A; LOMBARDI G; LONATI M; MARTINASSO B; TAGLIATORI C
A case study evaluating Pastoral Plans in the southwestern Alps: continuous versus rotational grazing. 2014 Massimiliano Probo; Michele Lonati; Marco Pittarello; Derek W. Bailey; Matteo Garbarino; Alessandra Gorlier; Giampiero Lombardi
A new methodology to estimate stocking density of grazing sheep based on distance from night pens 2018 Simone Ravetto Enri, Alessandra Gorlier, Ginevra Nota, Michele Lonati
Browsing frequency and milk fatty acids of goats foraging on open grassland and dense shrubland 2014 Renna, M.; Iussig, G.; Gorlier, A.; Lonati, M.; Lussiana, C.; Battaglini, L.M.; Lombardi, G.
Browsing ratio, species intake, and milk fatty acid composition of goats foraging on alpine open grassland and grazable forestland 2015 Iussig, G.; Renna, M.; Gorlier, A.; Lonati, M.; Lussiana, C.; Battaglini, L.M.; Lombardi, G.
Carex atrofusca Schkuhr (Cyperaceae) 2018 Alessandra Gorlier; Simone Ravetto
Catasto Pastorale degli alpeggi della Val Pellice 2008 Cavallero A.; Aceto P.; Cugno D.; Falchero L.; Gorlier A.; Lombardi G.; Lonati M.; Martinasso B.; Tagliatori C.; Verona M.
Catasto Pastorale degli alpeggi della Val Pellice 2008 Cavallero A.; Aceto P.; Cugno D.; Falchero L.; Gorlier A.; Lombardi G.; Lonati M.; Martinasso B.; Tagliatori C.; Verona M.
Changes in cow milk fatty acids during transition from hay- to pasture-based diets 2011 Coppa M.; Gorlier A.; Lonati M.; Lombardi G.
Changes in pasture and cow milk compositions during a summer transhumance in the western Italian Alps 2012 Gorlier A.; Lonati M.; Renna M.; Lussiana C.; Lombardi G.; Battaglini L.M.
Characterization of low mountain grass-based dairy farming systems and fatty acids profile of derived cheese 2009 Coppa M.; Lonati M.; Falchero L.; Gorlier A.; Cugno D.; Lombardi G.; Tomatis M.; Cavallero A.
Criteri per l’utilizzabilità delle formazioni pastorali di altitudine per bovini a differente produttività 2010 Lonati M.; Falchero L.; Gorlier A.; Lombardi G.; Paoletti R.; Cavallero A.
Dati numerici vettoriali 2007 Cavallero A.; Aceto P.; Gorlier A.; Lonati M.; Lombardi G.; Martinasso B.; Tagliatori C.
Developing an Adaptive Management approach to prescribed burning: a long-term heathland conservation experiment in north-west Italy 2009 D. Ascoli; R. Beghin; R. Ceccato; A. Gorlier; G. Lombardi; M. Lonati; R. Marzano; G. Bovio; A. Cavallero
Differences in population size structures characterize grass response to long‐term livestock removal 2022 Nota, Ginevra; Anselmetto, Nicolò; Gorlier, Alessandra; McClaran, Mitchel P.
Differences in population size structures drive grass response to long-term livestock removal 2022 Nicolò Anselmetto, Ginevra Nota, Alessandra Gorlier, Mitchel P. McClaran
Electronic Nose analysis of milk from cows grazing on two different Alpine vegetation types 2009 Falchero L; Sala G; Gorlier A; Lombardi G; Lonati M; Masoero G
Evaluation of hygiene and safety criteria in the production of a traditional Piedmont cheese 2014 Sara Astegiano;Alberto Bellio;Daniela Adriano;Daniela Manila Bianchi;Silvia Gallina;Alessandra Gorlier;Monica Gramaglia;Giampiero Lombardi;Guerrino Macori;Fabio Zuccon;Lucia Decastelli
GESTALP - Gestione e valorizzazione della biodiversità e del pastoralismo nei territori alpini transfrontalieri. Modèles de gestion pour la valorisation de la biodiversité et du pastoralisme dans les territoires alpins transfrontaliers 2008 Cavallero A.; Gorlier A.; Lombardi G.; Lonati M.; Dematteis A.; Tizzani P.; Bassano B.; von Hardenberg A.; Viterbi R.; Oreiller P.; Vesan N.; Lunardi S.; Gobbi G.; Grimod I.; Decout S.; Lembke M.; Dobremez J.F.
Gli idrocarburi: nuovi alleati per la tracciabilità dei formaggi di montagna 2011 Contarini G.; Povolo M.; Pelizzola V.; Gorlier A.; Piano E.