SCHIAVON, GIADA
SCHIAVON, GIADA
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
A gnotobiotic approach to investigate microbiome functions in grapevine and lettuce
2022-01-01 Guaschino Micol, Schiavon Giada, Mapelli Francesca, Stassi Stefano, Gambino Giovanni, Schena Leonardo, Spadaro Davide
Caratterizzazione biologica e molecolare di isolati di Alternaria spp. agenti di macchie nere su foglie e frutti di melo
2022-01-01 Schiavon G., Rosati M., Garibaldi A., Spadaro D.
Characterization of Phytopythium Species Involved in the Establishment and Development of Kiwifruit Vine Decline Syndrome
2023-01-01 Prencipe, Simona; Schiavon, Giada; Rosati, Marco; Nari, Luca; Schena, Leonardo; Spadaro, Davide
Effetto del trattamento con antagonisti microbici nel contenimento di muffa grigia su uva
2022-01-01 Remolif G., Schiavon G., Mezzalama M., Spadaro D.
Efficacia contro marciume grigio su mele ‘Opal’ ed effetto sul microbiota del trattamento con olio essenziale di timo
2022-01-01 Garello M., Schiavon G., Gullino M.L., Spadaro D.
Efficacia di batteri endofiti nel contenimento della tracheofusariosi della lattuga
2022-01-01 Schiavon G., Gilardi G., Spadaro D., Garibaldi A.
Efficacy and Mechanisms of Action of Essential Oils’ Vapours against Blue Mould on Apples Caused by Penicillium expansum
2023-01-01 Buonsenso, Fabio; Schiavon, Giada; Spadaro, Davide
Efficacy of biofumigation with essential oils in the control of postharvest rots on nectarines
2022-01-01 GARELLO M., SCHIAVON G., SPADARO D.
Essential Oils Reduce Grey Mould Rot of Apples and Modify the Fruit Microbiome during Postharvest Storage
2022-01-01 Schiavon, Giada; Garello, Marco; Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Buonsenso, Fabio; Spadaro, Davide
First Report of Brown Rot Caused by Monilinia polystroma on Apple in Italy
2021-01-01 Rosati M.; Schiavon G.; Gullino M.L.; Spadaro D.
Fruit microbiome: A powerful tool to study the epidemiology of dry lenticel rot and white haze – Emerging postharvest diseases of apple
2023-01-01 Garello M.; Piombo E.; Prencipe S.; Schiavon G.; Berra L.; Wisniewski M.; Droby S.; Spadaro D.
Microbiome composition provides a powerful tool to elucidate the epidemiology of postharvest diseases of apples
2021-01-01 Spadaro Davide, Garello Marco, Prencipe Simona, Piombo Edoardo, Schiavon Giada, Wisniewski Michael, Droby Samir
Pathogenicity, molecular characterization and mycotoxigenic potential of Alternaria spp. agents of black spots on fruit and leaves of Pyrus communis in Italy
2022-01-01 Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Nari, Luca; Schiavon, Giada; Spadaro, Davide
Studio della componente biotica coinvolta nella moria del kiwi in Piemonte
2020-01-01 PRENCIPE S., SCHIAVON G., NARI L., GULLINO M.L., GARIBALDI A., BERRA L., SPADARO D.
Sviluppo di una strategia a residuo zero per la difesa della fragola
2022-01-01 Garello M., Rosati M., Schiavon G., Spadaro D.
Valutazione dell’efficacia di microrganismi antagonisti nel contenimento di malattie post-raccolta su mele Ambrosia’ e ‘Opal’
2021-01-01 Schiavon G., Prencipe S., Spadaro D.
Valutazione dell’efficacia di oli essenziali nel contenimento del marciume bruno su nettarine
2022-01-01 Schiavon G., Garello M., Spadaro D., Gullino M.L.
Valutazione dell’efficacia di oli essenziali nel contenimento di marciume grigio su mele Ambrosia’ e ‘Opal’ in postraccolta
2021-01-01 Schiavon G., Prencipe S., Meloni G. R., Spadaro D.