VALENTE, SILVIA

VALENTE, SILVIA  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A quantitative real-time PCR assay for early detection and quantification of Ramularia mali, an emerging pathogen of apple causing dry lenticel rot 2022 Prencipe, Simona; Valente, Silvia; Nari, Luca; Spadaro, Davide
Controllo dei tempi e temperature di essiccazione delle nocciole per garantire l’assenza di aflatossine nei prodotti finali 2020 VALENTE S., MELONI G.R., PRENCIPE S., SPIGOLON N., FONTANA M., GARIBALDI A., GULLINO M.L., SPADARO D.
CRISPR-Cas9-Based Discovery of the Verrucosidin Biosynthesis Gene Cluster in Penicillium polonicum 2021 Valente S.; Piombo E.; Schroeckh V.; Meloni G.R.; Heinekamp T.; Brakhage A.A.; Spadaro D.
Effect of drying temperatures and exposure times on aspergillus flavus growth and aflatoxin production on artificially inoculated hazelnuts 2020 Valente S.; Meloni G.R.; Prencipe S.; Spigolon N.; Somenzi M.; Fontana M.; Gullino M.L.; Spadaro D.
Effetto delle condizioni di essiccazione delle nocciole sullo sviluppo di Aspergillus flavus e sulla produzione di aflatossine 2019 MELONI G.R., VALENTE S., GARIBALDI A., SPADARO D., GULLINO M.L
Elaborated regulation of griseofulvin biosynthesis in Penicillium griseofulvum and its role on conidiation and virulence 2020 Valente S.; Cometto A.; Piombo E.; Meloni G.R.; Ballester A.-R.; Gonzalez-Candelas L.; Spadaro D.
Genomica e HPLC-MS/MS per esplorare il potenziale micotossigeno di Penicillium spp 2019 Valente S., Piombo E., Prencipe S., Meloni G.R., Gullino M.L., Garibaldi A., Gabaldòn T., Spadaro D.
Innovative strategies for the management of Aspergillus spp. and Penicillium spp. on nuts 2021 SPADARO D., FONTANA M., PRENCIPE S., VALENTE S., PIOMBO E., GARIBALDI A., GULLINO M.L.
Isolamento e caratterizzazione di Ramularia mali isolata da mele cv. Ambrosia in Piemonte 2020 PRENCIPE S., VALENTE S., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D
Mycotoxigenic potential of Penicillium species isolated from fresh chestnuts and derived products. 2023 M. Garello, E. Piombo, S. Valente, G. R. Meloni, S. Prencipe, F. Buonsenso, M. Marcet‑Houben, T. Gabaldon, D. Spadaro
New insights into griseofulvin biosynthesis by Penicillium griseofulvum, an agent of blue mould on apples 2019 VALENTE S., COMETTO A., PIOMBO E., BALLESTER A.-R., GULLINO M.L., GONZALEZ-CANDELAS L., SPADARO D.
Presenza di funghi micotossigeni e gestione del rischio di contaminazione da micotossine nella frutta secca. 2019 Spadaro D., Prencipe S., Valente S., Piombo E., Garibaldi A., Gullino M.L.
Regulation of griseofulvin biosynthesis and role on growth and virulence of Penicillium griseofulvum, causal agent of apple blue mold 2019 VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D.
Ritrovamento di Aspergillus parasiticus forti produttori di aflatossine su nocciole turche 2019 VALENTE S., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Role of GsfR1 and global regulators on griseofulvin and other secondary metabolites biosynthesis and on growth and virulence of Penicillium griseofulvum 2020 VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D.
Scanning genomes to identify secondary metabolite production by postharvest pathogens. 2019 Spadaro D., Piombo E., Valente S., Banani H., Prencipe S., Marcet-Houben M., Gullino M.L., Gabaldòn T
Studio della biosintesi della griseofulvina, micotossina prodotta dal patogeno Penicillium griseofulvum 2019 VALENTE S., COMETTO A., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Studio della biosintesi di verrucosidina, neurotossina prodotta da Penicillium polonicum 2020 VALENTE S., PIOMBO E., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Sviluppo di una qPCR specifica per il rilevamento di Ramularia mali su mele 2021 Prencipe S., Valente S., Gullino M.L., Garibaldi A., Spadaro D.