PRENCIPE, SIMONA
PRENCIPE, SIMONA
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
A quantitative real-time PCR assay for early detection and quantification of Ramularia mali, an emerging pathogen of apple causing dry lenticel rot
2022-01-01 Prencipe, Simona; Valente, Silvia; Nari, Luca; Spadaro, Davide
Aggiornamento sulla moria del kiwi
2021-01-01 Spadaro D., Prencipe S., Nari L.
Aspergillus fumigatus population dynamics and sensitivity to demethylation inhibitor fungicides in whole-crop corn, high moisture corn and wet grain corn silages
2020-01-01 Davide Spadaro, Slavica Matic, Simona Prencipe, Francesco Ferrero, Giorgio Borreani, Ulrich Gisi, Maria Lodovica Gullino
Aspergillus section Flavi from chestnuts: biological, molecular and chemical characterization
2017-01-01 Prencipe, Simona; Siciliano, Ilenia; Garibaldi, Angelo; Gullino, Maria Lodovica; Spadaro, Davide Carmelo
Aspetti qualitativi e fitosanitari in post-raccolta di kiwi colpiti da Pseudomonas syringae pv. actinidiae.
2016-01-01 Prencipe, S.; Nari, L.; Vittone, G.; Spadaro, D.; Gullino, M.L.; Garibaldi, A
Caratterizzazione molecolare di isolati di Pseudomonas syringae pv. actinidiae presenti su actinidia coltivato in Piemonte.
2015-01-01 Prencipe, S.; Spadaro, D.; Gullino, M.L.; Garibaldi, A
Caratterizzazione molecolare di isolati di Pseudomonas syringae pv. actinidiae.
2016-01-01 Prencipe, S.; Spadaro, D.; Gullino, M.L.; Garibaldi, A
Caratterizzazione molecolare e chimica di ceppi di Aspergillus flavus isolati da mais ed insilati di mais in Piemonte
2021-01-01 Prencipe S., Meloni G. R., Gullino M.L., Garibaldi A., Spadaro D.
Caratterizzazione molecolare e potenziale aflatossigeno in ceppi di Aspergillus flavus isolati da insilato di mais
2019-01-01 Prencipe S., Gullino M.L., Garibaldi A., Spadaro D.
Caratterizzazione molecolare e valutazione del potenziale aflatossigeno in Aspergillus sezione Flavi isolati dalla filiera di produzione della castagna
2017-01-01 Prencipe, Simona; Siciliano, Ilenia; Spadaro, Davide Carmelo; Gullino, Maria Lodovica; Garibaldi, Angelo
Characterization of Aspergillus section Flavi isolated from fresh chestnuts and along the chestnut flour process
2018-01-01 Prencipe, Simona; Siciliano, Ilenia; Contessa, Cecilia; Botta, Roberto; Garibaldi, Angelo; Gullino, Maria Lodovica; Spadaro, Davide Carmelo
Characterization of Phytopythium Species Involved in the Establishment and Development of Kiwifruit Vine Decline Syndrome
2023-01-01 Prencipe, Simona; Schiavon, Giada; Rosati, Marco; Nari, Luca; Schena, Leonardo; Spadaro, Davide
Chemotassonomia di specie di Penicillium mediante profilo HPLC-DAD di metaboliti secondari
2017-01-01 Siciliano, Ilenia; Bosio, Pietro; Gatti, Carlotta; Prencipe, Simona; Gullino, Maria Lodovica; Garibaldi, Angelo; Spadaro, Davide Carmelo
Chestnut drying is critical in determining aspergillus flavus growth and aflatoxin contamination
2018-01-01 Prencipe S.; Siciliano I.; Gatti C.; Gullino M.L.; Garibaldi A.; Spadaro D.
Contaminazione da specie di Aspergillus e Penicillium lungo la filiera di produzione della castagna in Italia
2020-01-01 PRENCIPE S., SICILIANO I., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Contaminazione da specie di Aspergillus e Penicillium lungo la filiera di produzione della castagna in Italia.
2019-01-01 Simona Prencipe, Ilenia Siciliano, Maria Lodovica Gullino, Angelo Garibaldi, Davide Spadaro
Control of bacterial kiwifruit disease in Piedmont
2015-01-01 Nari L., Pizzinat A., Giraudo M., Prencipe S., Spadaro D., Vittone G.
Controllo dei tempi e temperature di essiccazione delle nocciole per garantire l’assenza di aflatossine nei prodotti finali
2020-01-01 VALENTE S., MELONI G.R., PRENCIPE S., SPIGOLON N., FONTANA M., GARIBALDI A., GULLINO M.L., SPADARO D.
Crescente rischio di contaminazione da micotossine nella frutta secca
2018-01-01 Spadaro D., Prencipe S., Gullino M.L.
Development of a sensitive TaqMan qPCR assay for detection and quantification of venturia inaequalis in apple leaves and fruit and in air samples
2020-01-01 Prencipe S.; Sillo F.; Garibaldi A.; Gullino M.L.; Spadaro D.