MELONI, GIOVANNA ROBERTA
MELONI, GIOVANNA ROBERTA
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Calcium oxide, potassium phosphite and a Trichoderma enriched compost water suspension protect Capsicum annuum against Phytophthora capsici by priming the immune system
2021-01-01 Alessio Bellini, Massimo Pugliese, Vladimiro Guarnaccia, Giovanna Roberta Meloni, Maria Lodovica Gullino
Caratterizzazione molecolare e chimica di ceppi di Aspergillus flavus isolati da mais ed insilati di mais in Piemonte
2021-01-01 Prencipe S., Meloni G. R., Gullino M.L., Garibaldi A., Spadaro D.
Controllo dei tempi e temperature di essiccazione delle nocciole per garantire l’assenza di aflatossine nei prodotti finali
2020-01-01 VALENTE S., MELONI G.R., PRENCIPE S., SPIGOLON N., FONTANA M., GARIBALDI A., GULLINO M.L., SPADARO D.
CRISPR-Cas9-Based Discovery of the Verrucosidin Biosynthesis Gene Cluster in Penicillium polonicum
2021-01-01 Valente S.; Piombo E.; Schroeckh V.; Meloni G.R.; Heinekamp T.; Brakhage A.A.; Spadaro D.
Do the ends justify the means? Impact of drought progression rate on stress response and recovery in Vitis vinifera
2022-01-01 Morabito C, Orozco J, Tonel G, Cavalletto S, Meloni GR, Schubert A, Gullino ML, Zwieniecki MA, Secchi F
Effect of drying temperatures and exposure times on aspergillus flavus growth and aflatoxin production on artificially inoculated hazelnuts
2020-01-01 Valente S.; Meloni G.R.; Prencipe S.; Spigolon N.; Somenzi M.; Fontana M.; Gullino M.L.; Spadaro D.
Effetto delle condizioni di essiccazione delle nocciole sullo sviluppo di Aspergillus flavus e sulla produzione di aflatossine
2019-01-01 MELONI G.R., VALENTE S., GARIBALDI A., SPADARO D., GULLINO M.L
Effetto dell’impiego di oli essenziali sul marciume grigio e sul microbioma delle mele in conservazione.
2022-01-01 Giulia Remolif, Giada Schiavon, Marco Garello, Giovanna Roberta Meloni, Fabio Buonsenso, Davide Spadaro
Elaborated regulation of griseofulvin biosynthesis in Penicillium griseofulvum and its role on conidiation and virulence
2020-01-01 Valente S.; Cometto A.; Piombo E.; Meloni G.R.; Ballester A.-R.; Gonzalez-Candelas L.; Spadaro D.
Essential Oils Reduce Grey Mould Rot of Apples and Modify the Fruit Microbiome during Postharvest Storage
2023-01-01 Schiavon, Giada; Garello, Marco; Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Buonsenso, Fabio; Spadaro, Davide
Genomica e HPLC-MS/MS per esplorare il potenziale micotossigeno di Penicillium spp
2019-01-01 Valente S., Piombo E., Prencipe S., Meloni G.R., Gullino M.L., Garibaldi A., Gabaldòn T., Spadaro D.
High-Dose cytarabine in induction treatment improves the outcome of adult patients younger than age 46 years with acute myeloid leukemia: Results of the EORTC-GIMEMA AML-12 trial
2014-01-01 Willemze, Roelof; Suciu, Stefan; Meloni, Giovanna; Labar, Boris; Marie, Jean-Pierre; Halkes, Constantijn J. M.; Muus, Petra; Mistrik, Martin; Amadori, Sergio; Specchia, Giorgina; Fabbiano, Francesco; Nobile, Francesco; Sborgia, Marco; Camera, Andrea; Selleslag, Dominik L. D.; Francois, Lefrer̀e Sr.; Magro, Domenico; Sica, Simona; Cantore, Nicola; Beksac, Meral; Berneman, Zwi; Thomas, Xavier; Melillo, Lorella; Guimaraes, Jose E.; Leoni, Pietro; Luppi, Mario; Mitra, Maria E.; Bron, Dominique; Fillet, Georges; Marijt, Erik W. A.; Venditti, Adriano; Hagemeijer, Anne; Mancini, Marco; Jansen, Joop; Cilloni, Daniela; Meert, Liv; Fazi, Paola; Vignetti, Marco; Trisolini, Silvia M.; Mandelli, Franco; De Witte, Theo
HPLC-MS/MS method for the detection of selected toxic metabolites produced by Penicillium spp. In nuts
2020-01-01 Spadaro D.; Meloni G.R.; Siciliano I.; Prencipe S.; Gullino M.L.
Identificazione molecolare, produzione di micotossine e saggi di patogenicità di ceppi di Alternaria spp. isolati da pero in Piemonte
2020-01-01 PRENCIPE S., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Isolation, molecular characterization and aflatoxigenic potential of Aspergillus flavus strains isolated from corn conserved as silage
2019-01-01 prencipe simona, meloni giovanna roberta, Francesco Ferrero, Giorgio Borreani, Maria Lodovica Gullino, Davide Spadaro
Mycotoxigenic potential of Penicillium species isolated from fresh chestnuts and derived products.
2023-01-01 M. Garello, E. Piombo, S. Valente, G. R. Meloni, S. Prencipe, F. Buonsenso, M. Marcet‑Houben, T. Gabaldon, D. Spadaro
Pathogenicity, molecular characterization and mycotoxigenic potential of Alternaria spp. agents of black spots on fruit and leaves of Pyrus communis in Italy
2023-01-01 Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Nari, Luca; Schiavon, Giada; Spadaro, Davide
Regulation of griseofulvin biosynthesis and role on growth and virulence of Penicillium griseofulvum, causal agent of apple blue mold
2019-01-01 VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D.
Ritrovamento di Aspergillus parasiticus forti produttori di aflatossine su nocciole turche
2019-01-01 VALENTE S., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D.
Role of GsfR1 and global regulators on griseofulvin and other secondary metabolites biosynthesis and on growth and virulence of Penicillium griseofulvum
2020-01-01 VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Calcium oxide, potassium phosphite and a Trichoderma enriched compost water suspension protect Capsicum annuum against Phytophthora capsici by priming the immune system | 2021 | Alessio Bellini, Massimo Pugliese, Vladimiro Guarnaccia, Giovanna Roberta Meloni, Maria Lodovica Gullino | |
Caratterizzazione molecolare e chimica di ceppi di Aspergillus flavus isolati da mais ed insilati di mais in Piemonte | 2021 | Prencipe S., Meloni G. R., Gullino M.L., Garibaldi A., Spadaro D. | |
Controllo dei tempi e temperature di essiccazione delle nocciole per garantire l’assenza di aflatossine nei prodotti finali | 2020 | VALENTE S., MELONI G.R., PRENCIPE S., SPIGOLON N., FONTANA M., GARIBALDI A., GULLINO M.L., SPADARO D. | |
CRISPR-Cas9-Based Discovery of the Verrucosidin Biosynthesis Gene Cluster in Penicillium polonicum | 2021 | Valente S.; Piombo E.; Schroeckh V.; Meloni G.R.; Heinekamp T.; Brakhage A.A.; Spadaro D. | |
Do the ends justify the means? Impact of drought progression rate on stress response and recovery in Vitis vinifera | 2022 | Morabito C, Orozco J, Tonel G, Cavalletto S, Meloni GR, Schubert A, Gullino ML, Zwieniecki MA, Secchi F | |
Effect of drying temperatures and exposure times on aspergillus flavus growth and aflatoxin production on artificially inoculated hazelnuts | 2020 | Valente S.; Meloni G.R.; Prencipe S.; Spigolon N.; Somenzi M.; Fontana M.; Gullino M.L.; Spadaro D. | |
Effetto delle condizioni di essiccazione delle nocciole sullo sviluppo di Aspergillus flavus e sulla produzione di aflatossine | 2019 | MELONI G.R., VALENTE S., GARIBALDI A., SPADARO D., GULLINO M.L | |
Effetto dell’impiego di oli essenziali sul marciume grigio e sul microbioma delle mele in conservazione. | 2022 | Giulia Remolif, Giada Schiavon, Marco Garello, Giovanna Roberta Meloni, Fabio Buonsenso, Davide Spadaro | |
Elaborated regulation of griseofulvin biosynthesis in Penicillium griseofulvum and its role on conidiation and virulence | 2020 | Valente S.; Cometto A.; Piombo E.; Meloni G.R.; Ballester A.-R.; Gonzalez-Candelas L.; Spadaro D. | |
Essential Oils Reduce Grey Mould Rot of Apples and Modify the Fruit Microbiome during Postharvest Storage | 2023 | Schiavon, Giada; Garello, Marco; Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Buonsenso, Fabio; Spadaro, Davide | |
Genomica e HPLC-MS/MS per esplorare il potenziale micotossigeno di Penicillium spp | 2019 | Valente S., Piombo E., Prencipe S., Meloni G.R., Gullino M.L., Garibaldi A., Gabaldòn T., Spadaro D. | |
High-Dose cytarabine in induction treatment improves the outcome of adult patients younger than age 46 years with acute myeloid leukemia: Results of the EORTC-GIMEMA AML-12 trial | 2014 | Willemze, Roelof; Suciu, Stefan; Meloni, Giovanna; Labar, Boris; Marie, Jean-Pierre; Halkes, Constantijn J. M.; Muus, Petra; Mistrik, Martin; Amadori, Sergio; Specchia, Giorgina; Fabbiano, Francesco; Nobile, Francesco; Sborgia, Marco; Camera, Andrea; Selleslag, Dominik L. D.; Francois, Lefrer̀e Sr.; Magro, Domenico; Sica, Simona; Cantore, Nicola; Beksac, Meral; Berneman, Zwi; Thomas, Xavier; Melillo, Lorella; Guimaraes, Jose E.; Leoni, Pietro; Luppi, Mario; Mitra, Maria E.; Bron, Dominique; Fillet, Georges; Marijt, Erik W. A.; Venditti, Adriano; Hagemeijer, Anne; Mancini, Marco; Jansen, Joop; Cilloni, Daniela; Meert, Liv; Fazi, Paola; Vignetti, Marco; Trisolini, Silvia M.; Mandelli, Franco; De Witte, Theo | |
HPLC-MS/MS method for the detection of selected toxic metabolites produced by Penicillium spp. In nuts | 2020 | Spadaro D.; Meloni G.R.; Siciliano I.; Prencipe S.; Gullino M.L. | |
Identificazione molecolare, produzione di micotossine e saggi di patogenicità di ceppi di Alternaria spp. isolati da pero in Piemonte | 2020 | PRENCIPE S., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D. | |
Isolation, molecular characterization and aflatoxigenic potential of Aspergillus flavus strains isolated from corn conserved as silage | 2019 | prencipe simona, meloni giovanna roberta, Francesco Ferrero, Giorgio Borreani, Maria Lodovica Gullino, Davide Spadaro | |
Mycotoxigenic potential of Penicillium species isolated from fresh chestnuts and derived products. | 2023 | M. Garello, E. Piombo, S. Valente, G. R. Meloni, S. Prencipe, F. Buonsenso, M. Marcet‑Houben, T. Gabaldon, D. Spadaro | |
Pathogenicity, molecular characterization and mycotoxigenic potential of Alternaria spp. agents of black spots on fruit and leaves of Pyrus communis in Italy | 2023 | Prencipe, Simona; Meloni, Giovanna Roberta; Nari, Luca; Schiavon, Giada; Spadaro, Davide | |
Regulation of griseofulvin biosynthesis and role on growth and virulence of Penicillium griseofulvum, causal agent of apple blue mold | 2019 | VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D. | |
Ritrovamento di Aspergillus parasiticus forti produttori di aflatossine su nocciole turche | 2019 | VALENTE S., MELONI G.R., GULLINO M.L., GARIBALDI A., SPADARO D. | |
Role of GsfR1 and global regulators on griseofulvin and other secondary metabolites biosynthesis and on growth and virulence of Penicillium griseofulvum | 2020 | VALENTE S., COMETTO A., MELONI G.R., PIOMBO E., BALLESTER A.R., GONZALEZ CANDELAS L., GULLINO M.L., SPADARO D. |