DI CICCIO, Pierluigi Aldo
DI CICCIO, Pierluigi Aldo
SCIENZE VETERINARIE
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR
2017-01-01 Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; Di Ciccio, Pierluigi; Ianieri, Adriana
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello
2018-01-01 Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS
Biofilm formation by different genotypes of dairy Staphylococcus aureus isolates from Northern Italy
2018-01-01 DI CICCIO, P.; Colagiorgi, A.; Bruini, I.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Filippello, V.; Finazzi, G.; Ianieri, A
BIOFILM-FORMING ABILITY OF STAPHYLOCOCCUS AUREUS FROM FOOD ENVIRONMENT
2015-01-01 Pierluigi Di Ciccio, SERGIO GHIDINI, EMANUELA ZANARDI, ANNA RITA FESTINO, DOMENICO PALUDI, ALBERTO DE BERARDINIS, ALBERTO VERGARA, ADRIANA IANIERI
CARATTERIZZAZIONE DI ISOLATI DI STAPHYLOCOCCUS AUREUS PROVENIENTI DA PRODOTTI LATTIERO-CASEARI A LATTE CRUDO TIPICI DELLE VALLI BRESCIANE
2017-01-01 Galuppini, Elisa; Finazzi, Guido; Filipello, Virginia; Tilola, Michela; Zani, Lidia; Colagiorgi, Angelo; Campagna, Debora; Di Ciccio, Pierluigi Aldo ; Ianieri, Adriana; Losio, Marina Nadia ; Luini, Mario
Caratterizzazione genotipica e sierologica di Listeria monocytogenes isolata da alimenti e ambienti di lavorazione
2007-01-01 CONTER M; DI CICCIO P; ZANARDI E.; D'ORIO V; GHIDINI S; VERGARA A; IANIERI A
COMPARATIVE PROTEOMIC ANALYSIS PROVIDES INSIGHT INTO THE PROTEINS INVOLVED IN STAPHYLOCOCCUS AUREUS BIOFILM
2016-01-01 Isabella Alloggio, Pierluigi Di Ciccio, Cristian Piras, Luigi Bonizzi, Viviana Greco, Alberto De Berardinis, Angelo Colagiorgi, Adriana Ianieri and Paola Roncada
Comparative proteomic of different strains of Staphylococcus aureus in planktonic and biofilm cultures
2016-01-01 Pierluigi Di Ciccio; Cristian Piras; Alberto De Berardinis; Viviana Greco; Emanuela Zanardi; Isabella Alloggio; Angelo Colagiorgi; Sergio Ghidini; Paola Roncada; Adriana Ianieri
Efficacia del controllo ufficiale mediante audit nei caseifici del territorio dell’ASL TO4
2019-01-01 Mossi M.N., Nicolandi L., Chiesa F., Di Ciccio P.A., Nucera D.M., Civera T
Electrical impedance-based system to monitor and control the drying process in sausages: the EU DRYCHECK project
2013-01-01 E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; O. Smith; A Somkuti
Evaluation of antibacterial activity of copper-based nanomaterials for food packaging applications
2017-01-01 Zanardi, E.; De Berardinis, A.; Lorenzi, A.; Alfieri, I.; Di Ciccio, P.; Colagiorgi, A.; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Evaluation of the activity of a novel antimicrobial peptide against Staphylococcus aureus biofilms
2018-01-01 Colagiorgi A., Anastasio A., Di Ciccio P., Balestrieri M., Marrone R., Ianieri A., Palmieri G
Filiera produttiva di insetti ad uso feed and food: analisi e definizione del profilo di rischio
2019-01-01 Francesco Chiesa; Pierluigi Di Ciccio; Selene Rubiola; Tiziana Civera; Nicola Piumatti; Ausilia Grassi
Genetic Determinants Associated with Biofilm Formation of Listeria Monocytogenes from Food and Food Processing Environment
2019-01-01 P. Di Ciccio, F. Chiesa, S. Rubiola, T. Civera
GENOTYPIC CHARACTERIZATION AND BIOFILM FORMATION OF FOOD-RELATED STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS
2016-01-01 Pierluigi Di Ciccio; Elowine Thiran; Jörg Hummerjohann; Angelo Colagiorgi; Adriana Ianieri
Impedance measurements for salami process control - Presentation of the “DRYCHECK” EU project
2013-01-01 E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; U. Perati; O. Smith; A. Somkuti
In vitro antibiotic-susceptibility of Listeria monocytogenes from fish and fish-processing environments
2008-01-01 VERGARA A; PALUDI D; FESTINO A. R; CONTER M; DORIO V; COSTANZO C; DI CICCIO P; IANIERI A.
Influence of temperatures and food-contact surfaces on biofilm formation by Staphylococcus aureus: relationships with icaA gene.
2010-01-01 D. Paludi; P. Di Ciccio; A.R. Festino; M. Conter; C. Costanzo; V. D’Orio; S.I. Nicolau-Solano; A. Vergara; A. Ianieri
INVESTIGATION OF BIOFILM FORMATION AND ITS ASSOCIATION WITH BIOFILM ASSOCIATED FACTORS OF FOOD-RELATED METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS
2016-01-01 Pierluigi Di Ciccio; Giovanni Normanno; Francesca Pedonese; Roberta Nuvoloni; Antonio Parisi; Gianfranco Santagata; Marta Caruso; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Adriana Ianieri
Methicillin (oxacillin)-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in the pig production chain
2010-01-01 M. Conter; P. Di Ciccio; A.R. Festino; S. Ghidini; E. Zanardi; G. Borracci; A. Vergara; L. Decastelli; A. Ianieri
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR | 2017 | Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; Di Ciccio, Pierluigi; Ianieri, Adriana | |
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello | 2018 | Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS | |
Biofilm formation by different genotypes of dairy Staphylococcus aureus isolates from Northern Italy | 2018 | DI CICCIO, P.; Colagiorgi, A.; Bruini, I.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Filippello, V.; Finazzi, G.; Ianieri, A | |
BIOFILM-FORMING ABILITY OF STAPHYLOCOCCUS AUREUS FROM FOOD ENVIRONMENT | 2015 | Pierluigi Di Ciccio, SERGIO GHIDINI, EMANUELA ZANARDI, ANNA RITA FESTINO, DOMENICO PALUDI, ALBERTO DE BERARDINIS, ALBERTO VERGARA, ADRIANA IANIERI | |
CARATTERIZZAZIONE DI ISOLATI DI STAPHYLOCOCCUS AUREUS PROVENIENTI DA PRODOTTI LATTIERO-CASEARI A LATTE CRUDO TIPICI DELLE VALLI BRESCIANE | 2017 | Galuppini, Elisa; Finazzi, Guido; Filipello, Virginia; Tilola, Michela; Zani, Lidia; Colagiorgi, Angelo; Campagna, Debora; Di Ciccio, Pierluigi Aldo ; Ianieri, Adriana; Losio, Marina Nadia ; Luini, Mario | |
Caratterizzazione genotipica e sierologica di Listeria monocytogenes isolata da alimenti e ambienti di lavorazione | 2007 | CONTER M; DI CICCIO P; ZANARDI E.; D'ORIO V; GHIDINI S; VERGARA A; IANIERI A | |
COMPARATIVE PROTEOMIC ANALYSIS PROVIDES INSIGHT INTO THE PROTEINS INVOLVED IN STAPHYLOCOCCUS AUREUS BIOFILM | 2016 | Isabella Alloggio, Pierluigi Di Ciccio, Cristian Piras, Luigi Bonizzi, Viviana Greco, Alberto De Berardinis, Angelo Colagiorgi, Adriana Ianieri and Paola Roncada | |
Comparative proteomic of different strains of Staphylococcus aureus in planktonic and biofilm cultures | 2016 | Pierluigi Di Ciccio; Cristian Piras; Alberto De Berardinis; Viviana Greco; Emanuela Zanardi; Isabella Alloggio; Angelo Colagiorgi; Sergio Ghidini; Paola Roncada; Adriana Ianieri | |
Efficacia del controllo ufficiale mediante audit nei caseifici del territorio dell’ASL TO4 | 2019 | Mossi M.N., Nicolandi L., Chiesa F., Di Ciccio P.A., Nucera D.M., Civera T | |
Electrical impedance-based system to monitor and control the drying process in sausages: the EU DRYCHECK project | 2013 | E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; O. Smith; A Somkuti | |
Evaluation of antibacterial activity of copper-based nanomaterials for food packaging applications | 2017 | Zanardi, E.; De Berardinis, A.; Lorenzi, A.; Alfieri, I.; Di Ciccio, P.; Colagiorgi, A.; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana | |
Evaluation of the activity of a novel antimicrobial peptide against Staphylococcus aureus biofilms | 2018 | Colagiorgi A., Anastasio A., Di Ciccio P., Balestrieri M., Marrone R., Ianieri A., Palmieri G | |
Filiera produttiva di insetti ad uso feed and food: analisi e definizione del profilo di rischio | 2019 | Francesco Chiesa; Pierluigi Di Ciccio; Selene Rubiola; Tiziana Civera; Nicola Piumatti; Ausilia Grassi | |
Genetic Determinants Associated with Biofilm Formation of Listeria Monocytogenes from Food and Food Processing Environment | 2019 | P. Di Ciccio, F. Chiesa, S. Rubiola, T. Civera | |
GENOTYPIC CHARACTERIZATION AND BIOFILM FORMATION OF FOOD-RELATED STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS | 2016 | Pierluigi Di Ciccio; Elowine Thiran; Jörg Hummerjohann; Angelo Colagiorgi; Adriana Ianieri | |
Impedance measurements for salami process control - Presentation of the “DRYCHECK” EU project | 2013 | E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; U. Perati; O. Smith; A. Somkuti | |
In vitro antibiotic-susceptibility of Listeria monocytogenes from fish and fish-processing environments | 2008 | VERGARA A; PALUDI D; FESTINO A. R; CONTER M; DORIO V; COSTANZO C; DI CICCIO P; IANIERI A. | |
Influence of temperatures and food-contact surfaces on biofilm formation by Staphylococcus aureus: relationships with icaA gene. | 2010 | D. Paludi; P. Di Ciccio; A.R. Festino; M. Conter; C. Costanzo; V. D’Orio; S.I. Nicolau-Solano; A. Vergara; A. Ianieri | |
INVESTIGATION OF BIOFILM FORMATION AND ITS ASSOCIATION WITH BIOFILM ASSOCIATED FACTORS OF FOOD-RELATED METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS | 2016 | Pierluigi Di Ciccio; Giovanni Normanno; Francesca Pedonese; Roberta Nuvoloni; Antonio Parisi; Gianfranco Santagata; Marta Caruso; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Adriana Ianieri | |
Methicillin (oxacillin)-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in the pig production chain | 2010 | M. Conter; P. Di Ciccio; A.R. Festino; S. Ghidini; E. Zanardi; G. Borracci; A. Vergara; L. Decastelli; A. Ianieri |