FATTORI, Paolo
FATTORI, Paolo
Dip. BIOLOGIA ANIMALE E DELL'UOMO (attivo dal 01/01/1900 al 31/12/2012)
A proteomic approach to study selenium-induced proteins in a probiotic Lactobacillus reuteri strain
2010-01-01 Lamberti C.; Mangiapane E.; Pessione A.; Mazzoli R.; Fattori P.; Pessione E.; Giunta C.
Adaptation of Acinetobacter radioresistens S13 tohydrophobic environments: surface modification, emulsifying activities and stress responses revealed by spectroscopic and proteomic studies.
2010-01-01 Mazzoli R.; Fattori P.; Riva Violetta M.; Molinaro A.; Leone S.; Giunta C.; Pessione E.
Alasan from Acinetobacter radioresistens S13 is an N-linked glycoprotein with a peculiar consensus sequence.
2010-01-01 Fattori P.; Mazzoli R.; Riva Violetta M.; Barello C.; Giuffrida M.G.; Giunta C.
Alasan, an extracellular bioemulsifier protein by Acinetobacter radioresistens S13: prospectives in cosmetics.
2007-01-01 Fattori P.; Riva Violetta M.; Mazzoli R.; Gatti S.; Giunta C.; Pessione E.
Alkaline proteome analysis of Acinetobacter radioresistensS13
2006-01-01 Fattori P.; Mazzoli R.; Giuffrida M.G.; Lamberti C.; Barello C.; Pessione E.; Giunta C.
AUXILIARY PROTEINS FOR AROMATIC TOLERANCE AND PROCESSING, DETECTED IN A. RADIORESISTENS S13 PROTEOME.
2006-01-01 E. Pessione; R. Mazzoli; M. G. Giuffrida; P. Fattori; C. Lamberti; C. Giunta.
Beta-oxidation inhibition experiments on Acinetobacterradioresistens: omega oxidation of fatty acids in order toobtain their polycondensation
2011-01-01 Zapponi M.; Fattori P.; Mazzoli R.; Pessione A.; Giunta C.; Pessione E.
Beta-oxidation inhibition in Acinetobacter radioresistens S13: a strategy to improve carboxylic acids omega-oxidation
2012-01-01 Alessandro Pessione; Michele Zapponi; Paolo Fattori; Roberto Mazzoli; Erika Mangiapane; Giuliana Lo Bianco; Enrica Pessione
Biodegrable polylactide from wastes: a metabolic engineering approach.
2010-01-01 R. Mazzoli; P. Fattori; L. Tarraran; C. Giunta; E. Pessione
Effect of phenol on Acinetobacter radioresistens S13 membranes: a proteomic approach
2009-01-01 Fattori P.; Mazzoli R.; Pessione A.; Zapponi M.; Lamberti C.; Giunta C.; Pessione E.
Environmental factors promoting bacteriocins production in two strains of LAB isolated from cheese
2008-01-01 Genovese F.; Ricciardi S.; Purrotti M.; Lamberti C.; Fattori P.; Giunta C.; Pessione E.
Improvement of mambrane alkaline proteome analysis by two-dimensional electrophoresis
2009-01-01 Pessione A.; Fattori P.; Lamberti C.; Zapponi M.; Mangiapane E.; Mazzoli R.;Giunta C.; Pessione E.
Mutual interference among three energetic routes: histidine decarboxylation, malate decarboxylation and ADI pathway, in a wine isolated Lactobacillus hilgardii
2009-01-01 Lamberti C.; Purrotti M.; Fattori P.; Pessione A.; Genovese F.; Mangiapane E.; Mazzoli R.; Pessione E.; Giunta C.
Optimisation of L/D lactic acid production in selected L. lactis strains
2009-01-01 Fattori P.; Mazzoli R.; Zapponi M.; Lamberti C.; Giunta C.; Pessione E.
PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF ACINETOBACTER RADIORESISTENS S13 TO AROMATIC MOLECULES DETECTED BY PROTEOMICS AND GLYCOPROTEOMICS
2005-01-01 R. Mazzoli; M.G. Giuffrida; C. Barello; P. Fattori; A. Conti; C. Giunta; E. Pessione
Potential arsenate reduction of bacteria isolated from a iron-arsenic co-precipitation product
2009-01-01 R. GORRA; A. ESPOSITO; P. FATTORI; M. MARTIN
Proteomic investigation of a new possible omega-oxidant bacterium: a study on Acinetobacter radioresistens S13
2011-01-01 Zapponi M; Fattori P; Mazzoli R; Pessione A; Giunta C; Pessione E
Proteomics as a tool for studying biogenic amine production by lactic acid bacteria
2009-01-01 Pessione, A.; Lamberti, C.; Coisson, J.D.; Mazzoli, R.; Fattori, P.; Bonetta, Si.; Carraro, E.; Pessione, E.; Giunta, C.
Proteomics as tool to investigate stress responses in bacteria
2010-01-01 Pessione A.; Mazzoli R.; Fattori P.; Lamberti C.; Mangiapane E.; Giunta C.; Pessione E.
Relationships among histidine and malate decarboxilation and the ADI pathway in a wine isolated Lactobacillus hilgardii
2008-01-01 Lamberti C.; Purrotti M.; Barello C.; Giuffrida M.G.; Mazzoli R.; Fattori P.; Pessione A.; Giunta C.; Pessione E.