MOTTA, GIULIA
MOTTA, GIULIA
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Assessment of ‘Dolcetto’ grapes and wines from different areas of Ovada DOCG
2023-01-01 Motta G. , Paissoni M.A. , De Paolis C. , Beria d’Argentina, S. , Kukharenko O. , Liscio G.P. , Giacosa S. , Rio Segade Susana, Cagnasso E. , Gerbi V. , Rolle L.
Combined effect of harvest time and postharvest dehydration length on the composition of withered grapes for Sforzato di Valtellina DOCG wine production
2023-01-01 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Effect of cold liquid stabulation on the volatile and sensorial composition of white wines
2024-01-01 Camilla De Paolis, Andrea Zava, Giulia Motta, Lorenzo Ferrero, Simone Giacosa, Maria Alessandra Paissoni, Vincenzo Gerbi, Luca Rolle, Susana Rio Segade
Harvest timing and postharvest dehydration duration affect grape and wine quality: A three-vintage study on Nebbiolo-based Sforzato di Valtellina DOCG wine production
2024-01-01 Giacosa, Simone; Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D’Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
I parametri per la valutazione della qualità dell'uva nella vinificazione in bianco
2021-01-01 De Paolis, Camilla; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Škrab, Domen; Rolle, Luca; Zava, Andrea; Gerbi, Vincenzo
Incremento dell’espressione varietale: il contributo della stabulazione liquida a freddo
2024-01-01 De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Motta, Giulia; Skrab, Domen; Beria D'Argentina, Sofia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Mouthfeel subqualities in wines: A current insight on sensory descriptors and physical–chemical markers
2023-01-01 Paissoni, Maria Alessandra; Motta, Giulia; Giacosa, Simone; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo; Rio Segade, Susana
Quando raccogliere le uve destinate all’appassimento? Uno studio triennale sul Nebbiolo atto a Sforzato di Valtellina DOCG
2023-01-01 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Tecnologia dei vini passiti
2022-01-01 Gerbi, Vincenzo; Beria d'Argentina, Sofia; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone, Kukharenko, Olga; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Rolle, Luca
The use of cold liquid stabulation as an oenological technique in white winemaking: the effects on phenolic, aromatic and sensorial composition.
2023-01-01 De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Rìo Segade, Susana; Gerbi, Vincenzo; Rolle , Luca; Paissoni, Maria Alessandra.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Assessment of ‘Dolcetto’ grapes and wines from different areas of Ovada DOCG | 2023 | Motta G. , Paissoni M.A. , De Paolis C. , Beria d’Argentina, S. , Kukharenko O. , Liscio G.P. , Giacosa S. , Rio Segade Susana, Cagnasso E. , Gerbi V. , Rolle L. | |
Combined effect of harvest time and postharvest dehydration length on the composition of withered grapes for Sforzato di Valtellina DOCG wine production | 2023 | Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca | |
Effect of cold liquid stabulation on the volatile and sensorial composition of white wines | 2024 | Camilla De Paolis, Andrea Zava, Giulia Motta, Lorenzo Ferrero, Simone Giacosa, Maria Alessandra Paissoni, Vincenzo Gerbi, Luca Rolle, Susana Rio Segade | |
Harvest timing and postharvest dehydration duration affect grape and wine quality: A three-vintage study on Nebbiolo-based Sforzato di Valtellina DOCG wine production | 2024 | Giacosa, Simone; Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D’Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca | |
I parametri per la valutazione della qualità dell'uva nella vinificazione in bianco | 2021 | De Paolis, Camilla; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Škrab, Domen; Rolle, Luca; Zava, Andrea; Gerbi, Vincenzo | |
Incremento dell’espressione varietale: il contributo della stabulazione liquida a freddo | 2024 | De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Motta, Giulia; Skrab, Domen; Beria D'Argentina, Sofia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca | |
Mouthfeel subqualities in wines: A current insight on sensory descriptors and physical–chemical markers | 2023 | Paissoni, Maria Alessandra; Motta, Giulia; Giacosa, Simone; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo; Rio Segade, Susana | |
Quando raccogliere le uve destinate all’appassimento? Uno studio triennale sul Nebbiolo atto a Sforzato di Valtellina DOCG | 2023 | Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca | |
Tecnologia dei vini passiti | 2022 | Gerbi, Vincenzo; Beria d'Argentina, Sofia; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone, Kukharenko, Olga; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Rolle, Luca | |
The use of cold liquid stabulation as an oenological technique in white winemaking: the effects on phenolic, aromatic and sensorial composition. | 2023 | De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Rìo Segade, Susana; Gerbi, Vincenzo; Rolle , Luca; Paissoni, Maria Alessandra. |