MARZONA, Mario
MARZONA, Mario
Dip. CHIMICA GENERALE E CHIMICA ORGANICA (attivo dal 01/01/1900 al 31/12/2011)
A rapid spectrophotometric method to determine esterase activity of yeast cells in a suspended phase.
1993-01-01 L. BARDI; V. DELL'ORO; C. DELFINI; M. MARZONA
ACS activity in relation to lipid biosynthesis in Saccharomyces cerevisiae in technological conditions
2005-01-01 S. Belviso; L. Bardi; E. Bertolone; M. Marzona
ACS activity in relation to lipid biosynthesis in Saccharomyces cerevisie in technological conditions
2005-01-01 S. Belviso; L. Bardi; E. Bertolone; M. Marzona
Behaviour of Saccharomyces cerevisiae wine strains during adaptation to unfavourable conditions of fermentation on synthetic medium: Cell lipid composition, membrane integrity, viability and fermentative activity
2008-01-01 I. MANNAZZU; D. ANGELOZZI; M. BUDRONI; G.A. FARRIS; P. GOFFRINI; T. LODI; M. MARZONA; L. BARDI; S. BELVISO
BENZOTHIOPHENE AND DIBENZOTHIOPHENE AS THE SOLE SULFUR SOURCE IN ACINETOBACTER: GROWTH KINETICS AND OXIDATION PRODUCTS.
1997-01-01 MARZONA M; E. PESSIONE; DI MARTINO S; GIUNTA C
Bioremediation of a PAH-polluted soil by phytostimulation/phytoextraction in presence of cyclodextrin
2006-01-01 L. Bardi; M. Marzona; F. Opsi; E. Bertolone; M Biasoli; S. Belviso; G. Masoero; F.A. Marsan
Bioremediation of Phenanthrene Polluted Soils
2005-01-01 S. Belviso; L. Bardi; M. Marzona
Bioremediation of polycyclic aromatic hydrocarbons in water and soil, in aqueous, slurry and solid phase
2005-01-01 L. Bardi; R. Fabbian; S. Belviso; M. Biasizzo; M. Marzona
Cell lipid composition and adaptation of Saccharomyces cerevisiae wine strains to unfavourable conditions of fermentation
2007-01-01 I. Mannazzu; D. Angelozzi; S. Belviso; M. Budroni; G. Antonio Farris; P. Goffrini; T. Lodi; M. Marzona; L. Bardi
Cyclodextrin-enhanced in situ bioremediation of polyaromatic hydrocarbons-contaminated soils and plant uptake
2007-01-01 L. Bardi; C. Martini; F. Opsi; E. Bertolone; S. Belviso; G. Masoero; M. Marzona; M. F. Ajmone
Effect of Addition of Inactivated Yeast Cells (IYC) and Oxygen on Yeast Lipid Membrane Composition during Alcoholic Fermentation
2004-01-01 S. Belviso; L. Bardi; R. Midulla; M. Marzona
Effect of rehydration and premultiplication on cell lipid composition of commercial selected wine yeast strains
2007-01-01 S. Belviso; E. Bertolone; M. Marzona; L. Bardi
Effect of the temperature on the biodegradation of polycyclic aromatic hydrocarbons in presence of different cyclodextrins
2004-01-01 L. Bardi; S. Belviso; E. Parizia; M. Marzona
Effects of Cyclodextrins on Bioremediation of Phenanthrene Polluted Soils
2006-01-01 S. Belviso; L. Bardi; M. Marzona
Esterasic activity and release of ethyl esters of medium chain fatty acids by Saccharomyces cerevisiae during anaerobic growth
1998-01-01 BARDI LAURA; CRIVELLI CRISTINA; M. MARZONA
Importance of nutrition control of Saccharomyces cerevisiae in winemaking
2003-01-01 S. Belviso; L. Bardi; A. Biondi Bartolini; M. Marzona
In vitro assay of crude oil biodegradation in soil with beta-cyclodextrin
2006-01-01 E. Bertolone; S. Gramaglia; S. Belviso; M. Marzona; L. Bardi
Induzione cometabolica ed effetto della temperatura nella biodegradazione di idrocarburi policiclici aromatici in presenza di ciclodestrine
2004-01-01 L. Bardi; S. Belviso; E. Parizia; M. Marzona
La gestione nutrizionale in Saccharomyces cerevisiae: il ruolo delle sostanze azotate e del metabolismo lipidico nella fermentazione alcolica
2004-01-01 L. Bardi; S. Belviso; M. Marzona; A. Biondi Bartolini
La nutrizione lipidica di S. cerevisiae nella fermentazione alcolica
2003-01-01 L. Bardi; S. Belviso; A. Biondi Bartolini; M. Marzona