DOLCI, Paola

DOLCI, Paola  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Advanced methods for the identification, enumeration, and characterization of microorganisms in fermented foods 2014 Paola DOLCI; Valentina ALESSANDRIA; Kalliopi RANTSIOU; Luca COCOLIN
Aerobic deterioration stimulates outgrowth of spore-forming Paenibacillus in corn silage stored under oxygen-barrier or polyethylene films 2013 Borreani G.; Dolci P.; Tabacco E.; Cocolin L.;
Alterazione di Robiola di Roccaverano DOP da parte di lieviti filmogeni 2007 L. COCOLIN; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. ZEPPA
An integrated approach for the selection of a starter culture for the production of a traditional cheese in the Piedmont region, north-west Italy 2010 K. RANTSIOU; V. ALESSANDRIA; B. SCURSATONE; P. DOLCI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Analysis of volatile compounds produced by autochthonous lactic bacteria 2004 M. GIORDANO; G. ZEPPA; P. DOLCI
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentation processes 2017 Ruggirello, Marianna; Cocolin, Luca; Cannoni, Marcella; Dolci, Paola
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentations 2019 Ruggirello, Marianna; Nucera, Daniele; Cannoni, Marcella; Peraino, Andrea; Rosso, Franco; Fontana, Mauro; Cocolin, Luca; Dolci, Paola
Antimicrobial activity of constitutional water from aromatic herbs against technological, alterative and pathogenic microorganisms. 2019 Mangia Elena, Roggero Chiara, Giovine Francesco, Zeppa Giuseppe, Dolci Paola
Applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione di Toma di alpeggio 2006 G. ZEPPA; A. ACQUATI; M.G. FORTINA; L. ROLLE; P. DOLCI
Approcci molecolari coltura-indipendenti per lo studio delle ecologie microbiche nelle fermentazioni enologiche 2008 L. COCOLIN; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Aspetti microbiologici del Salame di Patate, un prodotto tradizionale piemontese 2004 P. DOLCI; A. ACQUATI; G. ZEPPA; A. GANDINI
Bacterial ecology of three traditional fermented sausages produced in the North of Italy as determined by molecular methods 2009 COCOLIN L.; DOLCI P.; RANTSIOU K.; URSO R.; CANTONI C.; COMI G.
Biodiversità di lieviti in uve e pigiati destinati alla produzione di vini passiti 2008 R. URSO; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. COMI; L. COCOLIN
Biodiversity and dynamics of meat fermentations: the contribution of molecular methods for a better comprehension of a complex microbial ecosystem 2011 L. COCOLIN; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Candida zemplinina can reduce acetic acid produced by Saccharomyces cerevisiae in sweet wine fermentations 2012 K. RANTSIOU; P. DOLCI; S. GIACOSA; F. TORCHIO; R. TOFALO; S. TORRIANI; G. SUZZI; L. ROLLE; L. COCOLIN
Candida zemplinina: approcci biotecnologici innovativi per la riduzione del contenuto in acido acetico in fermentazioni di mosti ad alto contenuto zuccherino 2011 COCOLIN L.; DOLCI P.; ROLLE L.; RANTSIOU K.
Caratterizzazione ed applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione della Toma Piemontese DOP 2004 P. DOLCI; M.G. FORTINA; G. ZEPPA; A. ACQUATI; A. GANDINI
Caratterizzazione tecnologica, compositiva e microbiologica di due salumi tipici piemontesi: il salame di Turgia e il salame di Giora 2006 G. ZEPPA; P. DOLCI; L. ROLLE
Characterisation and use of natural lactic bacteria in the production of Toma piemontese cheese, a traditional cheese 2004 Dolci P.; Fortina M.G.; Zeppa G.; Acquati A.; Gandini A.
Characterisation of authochtonous lactic acid bacteria from an artisanal italian cheese 2004 G. ZEPPA; M.G. FORTINA; P. DOLCI; A. ACQUATI; A. GANDINI; P.L. MANACHINI