DOLCI, Paola
DOLCI, Paola
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
An integrated approach for the selection of a starter culture for the production of a traditional cheese in the Piedmont region, north-west Italy
2010-01-01 K. RANTSIOU; V. ALESSANDRIA; B. SCURSATONE; P. DOLCI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Analysis of volatile compounds produced by autochthonous lactic bacteria
2004-01-01 M. GIORDANO; G. ZEPPA; P. DOLCI
Antifungal activity of yeasts and lactic acid bacteria isolated from cocoa bean fermentation processes
2017-01-01 Ruggirello, Marianna; Cocolin, Luca; Cannoni, Marcella; Dolci, Paola
Antimicrobial activity of constitutional water from aromatic herbs against technological, alterative and pathogenic microorganisms.
2019-01-01 Mangia Elena, Roggero Chiara, Giovine Francesco, Zeppa Giuseppe, Dolci Paola
Applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione di Toma di alpeggio
2006-01-01 G. ZEPPA; A. ACQUATI; M.G. FORTINA; L. ROLLE; P. DOLCI
Aspetti microbiologici del Salame di Patate, un prodotto tradizionale piemontese
2004-01-01 P. DOLCI; A. ACQUATI; G. ZEPPA; A. GANDINI
Biodiversità di lieviti in uve e pigiati destinati alla produzione di vini passiti
2008-01-01 R. URSO; K. RANTSIOU; P. DOLCI; G. COMI; L. COCOLIN
Candida zemplinina: approcci biotecnologici innovativi per la riduzione del contenuto in acido acetico in fermentazioni di mosti ad alto contenuto zuccherino
2011-01-01 COCOLIN L.; DOLCI P.; ROLLE L.; RANTSIOU K.
Caratterizzazione ed applicazione di batteri lattici autoctoni nella produzione della Toma Piemontese DOP
2004-01-01 P. DOLCI; M.G. FORTINA; G. ZEPPA; A. ACQUATI; A. GANDINI
Caratterizzazione tecnologica, compositiva e microbiologica di due salumi tipici piemontesi: il salame di Turgia e il salame di Giora
2006-01-01 G. ZEPPA; P. DOLCI; L. ROLLE
Challenges and Opportunities for Micro-Extraction Techniques to Accurately Monitor Cheese Volatilome Evolution During Ripening and Promptly Detect Spoilage
2022-01-01 A. Caratti, P. Bolzoni, S. Squara, D. Giaccone, G. Borreani, P. Dolci, D. Nucera, F. Bruno, C. Bicchi, B. Sgorbini, C. Cordero
Characterisation and use of natural lactic bacteria in the production of Toma piemontese cheese, a traditional cheese
2004-01-01 Dolci P.; Fortina M.G.; Zeppa G.; Acquati A.; Gandini A.
Control of superficial moulds of cheeses with propolis
2003-01-01 G. ZEPPA; DOLCI P.
Culture independent methods to assess the diversity and dynamics of microbiota during food fermentations
2012-01-01 L. COCOLIN; V. ALESSANDRIA; P. DOLCI; K. RANTSIOU
Detection and quantification of viable Lactococcus lactis populations in ripened dairy products by quantitative-PCR
2011-01-01 Paola DOLCI; Guido MAIA; Kalliopi RANTSIOU; Valentina ALESSANDRIA; Luca COCOLIN
Detection and typing of Lactococcus garvieae, Enterococcus spp. and Staphylococcus xylosus characterizing natural fermentations of Italian dairy products and sausages
2006-01-01 M.G. Fortina; M. Borghi; F. Borgo; M.T. Bottero; T. Civera; L. Cocolin; P. Dolci; R. Foschino; L. Iacumin; C. Picozzi; G. Ricci; P.L. Manachini; G. Zeppa
Detection and vitality of Lactococcus lactis during ripening of model cheeses.
2014-01-01 M. Ruggirello; L. Cocolin; P. Dolci
Detection and vitality of Lactococcus lactis during ripening of model cheeses.
2014-01-01 M. Ruggirello; L. Cocolin; P. Dolci
Detection and vitality of Lactococcus lactis in cheese ripening
2014-01-01 M. Ruggirello; P. Dolci
Detection of Paenibacillus in corn silage at different time of aerobic deterioration exposure
2012-01-01 P. Dolci; G. Borreani; E. Tabacco; L. Cocolin