PATTONO, Daniele
PATTONO, Daniele
SCIENZE VETERINARIE
137Cesium (137Cs) assessment in wild boars from northwestern Italy
2024-01-01 daniele pattono, alessandro mannelli, alessandra dalmasso, riccardo orusa, massimo faure ragani, maria teresa bottero
A chemometric investigation of the effect of the cheese-making process on contents of biogenic amines in a semi-hard Italian cheese (Toma)
2003-01-01 GENNARO M.C; GIANOTTI V; MARENGO E; D. PATTONO; TURI R.M
A Fibre- vs. cereal grain-based diet: Which is better for horse welfare? Effects on intestinal permeability, muscle characteristics and oxidative status in horses reared for meat production
2021-01-01 Raspa F.; Dinardo F.R.; Vervuert I.; Bergero D.; Bottero M.T.; Pattono D.; Dalmasso A.; Vinassa M.; Valvassori E.; Bruno E.; De Palo P.; Valle E.
Amine biogene nei prodotti caseari: presenza e significato in formaggi fusi e grattugiati.
2000-01-01 PATTONO D.; BOTTERO M.T.; T. CIVERA; GRASSI M.A.; TURI R.M.
Antiossidanti di sintesi come marker per la produzione di latte biologico
2005-01-01 PATTONO D; BARBERIO A; BATTAGLINI L; DECASTELLI L; VALLIANI A; VARISCO G; SCATASSA M.L.
Caratteristiche chimiche e microbiologiche di molluschi cefalopodi nel corso della conservazione.
1999-01-01 T. CIVERA; GRASSI M.A.; PATTONO D.
Caratteristiche compositive di carni provenienti da allevamenti di tipo biologico
2004-01-01 D. PATTONO; P.L. BASSI; G. NERVI; C. SFERRA
CARATTERISTICHE IGIENICO-SANITARIE DI CASEIFICI ARTIGIANALI IN PIEMONTE
2001-01-01 CIVERA T.; GRASSI M.A.; BOTTERO M.T.; PATTONO D.
Caratteristiche microbiologiche della robiola di Roccaverano
2002-01-01 M. GRASSI; CIVERA T; PATTONO D; TURI R.M
Caratterizzazione del “latte fresco pastorizzato di alta qualità” in alcune realtà produttive dell’area piemontese
2004-01-01 OSELLA E; PATTONO D; FONTANA M
Caratterizzazione di ceppi di Enterobatteriacee: capacità di produrre amine biogene.
2003-01-01 D. Pattono; C. Sferra; M.A. Grassi; M.T. Bottero; T. Civera
Characterization of microbiota in Plaisentif cheese by high-throughput sequencing
2016-01-01 Alessandra Dalmasso; Maria de los Dolores Soto del Rio; Tiziana Civera; Daniele Pattono; Barbara Cardazzo; Maria Teresa Bottero
Considerazioni sull'igiene della macellazione dei conigli
2002-01-01 M. A. GRASSI; D. PATTONO; T. CIVERA
Cured or fresh? Between fish maturation trends in restaurants and food safety: The case of dry-aged rainbow trout
2024-01-01 Panebianco F.; Nobile M.; Pasinetti G.; Pattono D.; Panseri S.; Civera T.
Detection and Quantification of Ochratoxin A in milk produced in organic farms
2011-01-01 D. Pattono; P.F. Gallo; T. Civera
DETERMINAZIONE DEL CONTENUTO DI AMINE BIOGENE IN UN FORMAGGIO A 30 GIORNI DI MATURAZIONE:STUDIO DI ALCUNI FATTORI DI VARIAZIONE
2002-01-01 PATTONO D.; TURI R.M.; GRASSI M.A.
Distinguishing industrial meat from that of indigenous chickens with molecular markers
2017-01-01 Soglia, Dominga; Sacchi, Paola; Sartore, Stefano; Maione, Sandra; Schiavone, Achille; DE MARCO, Michele; Bottero, Maria Teresa; Dalmasso, Alessandra; Pattono, Daniele; Rasero, Roberto
Effects of feeding managements on microbial contamination of mesenteric lymph nodes and liver and on intestinal histo-morphology in horses
2021-01-01 Raspa F., Colombino E., Capucchio M.T., Cavallini D., Vervuert I., Bottero M.T., Pattono D., Dalmasso A., Bergero D., Valvassori E., Valle E.
Effects of “fresh mechanically deboned meat” inclusion on nutritional value, palatability, shelf-life microbiological risk and digestibility in dry dog food
2021-01-01 Meineri G.; Candellone A.; Tassone S.; Peiretti P.G.; Longato E.; Pattono D.; Russo N.; Pagani E.; Prola L.
Effeto deiI parametri di caseificazione sullo sviluppo di amine biogene in “Toma Piemontese”: un approccio chemoimetrico
2008-01-01 D PATTONO; V. GIANOTTI; E. ROBOTTI; E. MARENGO; M. C. GENNARO