DAL BELLO, BARBARA
DAL BELLO, BARBARA
Alimentos de origem animal como veìculos pare ingredientes funcionais alternativos
2014-01-01 Barbara Dal Bello
Antimicrobial activity of lactococcal and enterococcal strains isolated from artisanal products from North West of Italy toward Listeria monocytogenes
2010-01-01 B. DAL BELLO; K. RANTSIOU; R. AMBROSOLI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Application of an hazelnut by-product for innovative functional food production: preliminary results
2014-01-01 A. GUGLIELMETTI; R. MARCHIANI; B. DAL BELLO; D. GHIRARDELLO; S. BELVISO; M. GIORDANO; M. BERTOLINO; G. ZEPPA
Applicazione di caglio vegetale nello sviluppo di formaggi innovativi
2014-01-01 Zeppa, G.; Benucci, I.; Belviso, S.; Bertolino, M.; Dal Bello, B.; Esti, M.; Gerbi, V.; Giordano, M.; Liburdi, K.; Rolle, L.
Biodiversidade Molecular da Microbiota de Produtos Lacteos Artesanais
2012-01-01 Barbara Dal Bello
Biodiversidade molecular da microbiota de produtos lácteos artesanais (presentazione orale)
2012-01-01 Barbara Dal Bello
BIOPROTECTION OF TRADITIONAL FERMENTED FOODS: SELECTION OF BACTERIAL STRAINS WITH ANTAGONIST ACTIVITY TOWARDS PATHOGENIC AND SPOILING MICROORGANISMS
2011-01-01 Barbara Dal Bello
Chemical and technological characterisation of ewe and goat cheeses from Piedmont
2012-01-01 Zeppa G.; Bertolino M.; Grosso A.; Stocco P.; Giacosa S.; Dal Bello B.; Tallone G.; Comba G.
Controllo di microrganismi patogeni (Listeria monocytogenes e Staphylococcus aureus) in formaggi semistagionati mediate l’utilizzo di Lactococcus lactis produttori di batteriocine
2010-01-01 B. DAL BELLO; G. ZEPPA; D.M. BIANCHI; L. DECASTELLI; A. TRAVERSA; E. PIVETTA; L. COCOLIN
Controllo di microrganismi patogeni (Listeria monocytogenes e Staphylococcus aureus) in formaggi semistagionati mediate l’utilizzo di Lactococcus lactis produttori di batteriocine
2011-01-01 B. DAL BELLO; G. ZEPPA; D.M. BIANCHI; L. DECASTELLI; A. TRAVERSA; E. PIVETTA; L. COCOLIN
Dairy products valorization:microbiological, technological, safety and functional aspects
2013-01-01 Barbara Dal Bello
Effect of nisin-producing Lactococcus lactis starter cultures on the inhibition of two pathogens in ripened cheeses
2013-01-01 B. DAL BELLO; G. ZEPPA; D.M. BIANCHI; L. DECASTELLI; A. TRAVERSA; S. GALLINA; J.D. COISSON; M. LOCATELLI; F. TRAVAGLIA; L. COCOLIN
Effect of nisin-producing Lactococcus lactis strains in ripened semi-hard cheeses inoculated with Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus
2010-01-01 B. DAL BELLO; P. DOLCI; G. ZEPPA; M.D. BIANCHI; L. DECASTELLI; A. TRAVERSA; E. PIVETTA; L. COCOLIN
Effetto del pascolamento sul contenuto in acido rumenico (CLA) di latte bovino
2008-01-01 M. GIORDANO; S. GROSSO; B. DAL BELLO; G. ZEPPA
Fortificazione di prodotti lattiero-caseari con omega-3 di origine vegetale
2015-01-01 Dal Bello, B.; Torri, L.; Piochi, M.; Bertolino, M.; Zeppa, G.
Fresh cheese as a vehicle for polyunsaturated fatty acids integration: effect on physico-chemical, microbiological and sensory characteristics
2017-01-01 Barbara Dal Bello, Luisa Torri, Maria Piochi, Marta Bertolino, Giuseppe Zeppa
Funzionalizzazione dello yogurt con perisperma di nocciola
2015-01-01 Marta, Bertolino; Simona, Belviso; Barbara, Dal Bello; Daniela, Ghirardello; Manuela, Giordano; Luca, Rolle; Giuseppe, Zeppa .
Genetic characterization of bioprotective strains isolated from Piedmont agri-food products
2009-01-01 Dal Bello B
Hazelnut kernels (Corylus avellana L.) mechanical and acoustic properties determination: Comparison of test speed, compression or shear axis, roasting, and storage condition effect
2016-01-01 Giacosa, Simone; Belviso, Simona; Bertolino, Marta; Dal Bello, Barbara; Gerbi, Vincenzo; Ghirardello, Daniela; Giordano, Manuela; Zeppa, Giuseppe; Rolle, Luca
Healthy yogurt fortified with n-3 from vegetable sources
2015-01-01 Dal Bello, B.; Torri, L.; Piochi, M.; Zeppa, G.