AMBROSOLI, Roberto
AMBROSOLI, Roberto
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Activity and distribution of ammonia-oxidizing bacteria in a constructed wetland for cheesemaking wastewater treatment
2005-01-01 R. Gorra; M. Coci; H.J. Laanbroek; R. Ambrosoli; E. Zanini
An appraisal of the spatial variability of some biological indicators of soil quality in an urban environment
2004-01-01 RAO M.A; MARTINI C; PIOTROWSKA A; AMBROSOLI R; AJMONE MARSAN F
Antimicrobial activity of lactococcal and enterococcal strains isolated from artisanal products from North West of Italy toward Listeria monocytogenes
2010-01-01 B. DAL BELLO; K. RANTSIOU; R. AMBROSOLI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
Application of Biolog methology for the evaluation of terpenoids influence on lactic acid bacteria
2011-01-01 S. Belviso; R. Ambrosoli; M. Giordano; J.L. Minati; G. Zeppa
Aspects microbiologiques des produits végétaux africains séchés avec des systèmes à énergie solaire
2007-01-01 R. AMBROSOLI; S. BECHIS; P. GIGLIO; J.L. MINATI
Bioremediation of phenanthrene polluted soils by selected microbial consortia and pure strains
2006-01-01 L. Bardi; E. Molino; R. Fabbian; E. Bertolone; S. Belviso; R. Ambrosoli
Composizione e attività potenziale della comunità di batteri ammonio ossidanti in una constructed wetland per la depurazione di reflui caseari
2006-01-01 R. GORRA; M. COCI; R. AMBROSOLI; H.J. LAANBROEK
Dynamics of surface in Fontina PDO cheese matured in different environments
2009-01-01 P. DOLCI; V. ALESSANDRIA; K. RANTSIOU; A. BARMAZ; S. ZENATO; R. AMBROSOLI; L. COCOLIN
Evoluzione della microflora superficiale nel formaggio Fontina DOP e sua influenza sulla maturazione: prime acquisizione
2006-01-01 R. AMBROSOLI; P. DOLCI; G. ZEPPA; A. BARMAZ; S. ZENATO
Isolamento di ceppi batterici da prodotti agro-alimentari piemontesi con attività antagonista verso microrganismi patogeni e alteranti
2009-01-01 B. DAL BELLO; K. RANTSIOU; R. AMBROSOLI; G. ZEPPA; L. COCOLIN
La caratterizzazione della Toma piemontese: aspetti tecnologici
1998-01-01 Ambrosoli R.; Gerbi V.; Zeppa G.; Tallone G.
La caratterizzazione della Toma piemontese: aspetti tecnologici
1998-01-01 Zeppa G.; Gerbi V.; Ambrosoli R.
La caratterizzazione sensoriale del formaggio "Toma Piemontese"
1998-01-01 Gerbi V.; Zeppa G.; Ambrosoli R.
Les caractéristiques microbiologiques et physicochimiques des légumes Africains traités dans un séchoir solaire à ventilation forcée
2005-01-01 R. AMBROSOLI; A. BA; S. BECHIS; J.L. MINATI; P. PICCAROLO; B. ZANONI
Microbiological and nutritional characteristics of african vegetables submitted to dehydration in a low energy impact solar plant
2007-01-01 R. AMBROSOLI; L. BARDI; S. BECHIS; J.L. MINATI; E. BERTOLONE; P. PICCAROLO
Optimisation of ham post-process pasteurization: computational model and methods
2007-01-01 R. Ambrosoli; P. Gay; J.L. Minati; P. Piccarolo; D. Ricauda Aimonino; C. Tortia
Presenza di gruppi microbici funzionali in una constructed wetland per la depurazione di reflui caseari.
2003-01-01 R. GORRA; C. MATTANA; R. AMBROSOLI; E. ZANINI
Seasonal performance of a constructed wetland for wastewater treatment in alpine environment
2007-01-01 R. GORRA; M. FREPPAZ; R. AMBROSOLI ; E. ZANINI
Tradizione e innovazione nelle produzioni casearie artigianali
2004-01-01 R. AMBROSOLI