PESSIONE, ALESSANDRO

PESSIONE, ALESSANDRO  

SCIENZE DELLA VITA E BIOLOGIA DEI SISTEMI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 50 (tempo di esecuzione: 0.031 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A 2-DE proteomic study to detect selenium-induced proteins in a probiotic Lactobacillus buchneri strain 2010 E. Mangiapane; C. Lamberti; F. Genovese; A. Pessione; R. Mazzoli; C. Giunta; E. Pessione
A combined ICP-MS and classical proteomic approach to analyze selenium up-take by a probiotic Lactobacillus reuteri 2011 Erika Mangiapane; Eugenio Galano; Cristina Lamberti; Alessandro Pessione; Angela Amoresano; Pietro Pucci; Enrica Pessione
A Lactobacillus reuteri selenium-enriched strain suitable as a new functional food 2011 Erika Mangiapane; Cristina Lamberti; Alessandro Pessione; Carlo Giunta; Enrica Pessione
A proteomic analysis to study selenium effect on lactic acid bacteria. 2009 Mangiapane E; Genovese F; Lamberti C; Pessione A; Giunta C; Pessione E.
A proteomic approach to study selenium-induced proteins in a probiotic Lactobacillus reuteri strain 2010 Lamberti C.; Mangiapane E.; Pessione A.; Mazzoli R.; Fattori P.; Pessione E.; Giunta C.
A proteomic study reveals a membrane-bound localization of tyrosine decarboxylase in Enterococcus faecalis 2008 Pessione A.; Lamberti C.; Coisson J.D.; Carranza P.; Giunta C.; Riedel K.; Pessione E.
A proteomic study to have a better comprehension of differences of L-lactic acid production by Enterococcus faecium LLAA-1 in aerobic and anaerobic conditions. 2012 Erika Mangiapane; Michele Zapponi; Alessandro Pessione; Paolo Fattori; Giorgia Mandili; Roberto Mazzoli; Enrica Pessione
Arginine modulation of biogenic amine production in LAB 2009 Lamberti C.; Purrotti M.; Pessione A.; Dufour M.; Coisson J.D.; Laroute V.; Giunta C.; Pessione E.
Beta-oxidation inhibition experiments on Acinetobacterradioresistens: omega oxidation of fatty acids in order toobtain their polycondensation 2011 Zapponi M.; Fattori P.; Mazzoli R.; Pessione A.; Giunta C.; Pessione E.
Beta-oxidation inhibition in Acinetobacter radioresistens S13: a strategy to improve carboxylic acids omega-oxidation 2012 Alessandro Pessione; Michele Zapponi; Paolo Fattori; Roberto Mazzoli; Erika Mangiapane; Giuliana Lo Bianco; Enrica Pessione
Competition between GABA decarboxylation and ADI pathway detected by combined proteome and transcriptome in Lactococcus lactis NCDO2118 2007 Dufour M; Lamberti C; Mazzoli R; Pessione A; Loubiere P; Giunta C; Pessione E
Detection of pathogenicity factors in the extracellular proteome of an hospital-isolated Enterococcus faecalis strain 2010 Pessione A; Barbiero I; Lamberti C; Cocolin L; Andrini L; Ferlini M; Giunta C; Pessione E
Effect of phenol on Acinetobacter radioresistens S13 membranes: a proteomic approach 2009 Fattori P.; Mazzoli R.; Pessione A.; Zapponi M.; Lamberti C.; Giunta C.; Pessione E.
Energy metabolism in lactic acid bacteria: pathway competitions or co-existance revealed by proteomics 2009 Pessione A.; Purrotti M.; Lamberti C.; Dufour M.; Loubier P.; Giunta C.; Pessione E.
Enterococcus faecalis APT TYRA 10-2 1: a tyramine producing strain isolated from a Piedmont cheese 2005 Pessione A; Purrotti M; Bonetta S; Dufour M; Coisson JD; Loubière P; Mazzoli R; Pessione E
Evaluation of pH effects on the growth of Enterococcus faecalis DISAV1022 and its production of biogenic amines 2012 Lo Bianco Giuliana; Pessione Alessandro; Mangiapane Erika; Coisson Jean Daniel; Pessione Enrica
Evaluation of short chain fatty acids and conjugated linoleic acids produced by potentially probiotic lactic acid bacteria 2013 Alessandro Pessione; Giuliana Lo Bianco; Erika Mangiapane; Enrica Pessione
Exoproteome and antimicrobial peptides analyses to assess food starter safety and efficacy in food biocontrol 2011 Federica Genovese; Cristina Lamberti; Alessandro Pessione; Susan Jacobsen; Maria Gabriella Giuffrida; Enrica Pessione
Extracellular proteomic analysis on two Enterococcus faecalis strains isolated from a cheese and from an hospital patient highlight different pathogenicity grade 2009 Pessione, A.; Barbiero, I.; Lamberti, C.; Riedel, K.; Eberl, L.; Bonetta, Si.; Andrini, L.; Ferlini, M.; Giunta, C.; Pessione, E.
Food starters: absence of virulence characters detected by extracellular proteomics 2010 A. Pessione; I. Barbiero; C. Lamberti; K. Riedel; L. Cocolin; L. Andrini; M. Ferlini; C. Giunta; E. Pessione