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MOLECULAR MECHANISMS OF BIOFILM FORMATION OF S. AUREUS FOOD ISOLATES: NEW INSIGHTS FOR FOOD SAFETY
2015-01-01 Cristian Piras; Pierluigi Di Ciccio; Paola Roncada; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Viviana Greco; Luigi Bonizzi; Adriana Ianieri
LISTERIA MONOCYTOGENES: GROWTH IN BIOFILMS IN THE FOOD INDUSTRY
2015-01-01 Pierluigi Di Ciccio; Domenico Meloni; Adriana Ianieri
Prevalence and genetic characterization of Toxoplasma gondii in pigs from Northern Italy and its implication for consumers
2015-01-01 Di Ciccio P; Papini R; Marangi M; Nardoni S; Rocchigiani G; Zanardi E; Ghidini S; Ianieri A
Studio proteomico dei meccanismi di formazione di biofilm in Staphylococcus Aureus
2015-01-01 Pierluigi Di Ciccio; Paola Roncada; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Viviana Greco; Cristian Piras; Luigi Bonizzi; Adriana Ianieri
Metabolic profiling by 1H NMR of ground beef irradiated at different irradiation doses
2015-01-01 Zanardi, Emanuela*; Caligiani, Augusta; Palla, Luigi; Mariani, Mario; Ghidini, Sergio; Di Ciccio, Pierluigi Aldo; Palla, Gerardo; Ianieri, Adriana
Biofilm formation by Staphylococcus aureus on food contact surfaces: Relationship with temperature and cell surface hydrophobicity
2015-01-01 Di Ciccio, P.*; Vergara, A.; Festino, A.R.; Paludi, D.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Ianieri, A.
EFFECTS OF GASEOUS OZONE ON FOOD-BORNE PATHOGENS
2014-01-01 Di Ciccio, P; Ghidini, S; Zanardi, E; Borrello, S; Vergara, A; Festino, A; Ianieri, A
The management of the domestic refrigeration: Microbiological status and temperature
2014-01-01 Vegara, Alberto; Festino, Anna Rita; Di Ciccio, Pierluigi Aldo; Costanzo, Claudia; Pennisi, Luca*; Ianieri, Adriana
Impedance measurements for salami process control - Presentation of the “DRYCHECK” EU project
2013-01-01 E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; U. Perati; O. Smith; A. Somkuti
Risk assessment of public health hazards covered by visual inspection of swine meat: development of a visual-only meat inspection system for heavy pigs together with a tool for the evaluation of its performances
2013-01-01 S. Ghidini; E. Zanardi; P. Di Ciccio; S. Borrello; S. Guizzardi; G. Belluzzi; A. Ianieri
Electrical impedance-based system to monitor and control the drying process in sausages: the EU DRYCHECK project
2013-01-01 E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; O. Smith; A Somkuti
Utilizzazione dell'ozono nell'industria alimentare
2013-01-01 Di Ciccio, Pierluigi; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana; Borrello, Silvio; Vergara, Alberto
Studio preliminare sulla diffusione di Staphylococcus aureus meticillino-resistente nella filiera suina
2012-01-01 M. Conter; P.A. Di Ciccio; E. Zanardi; S. Ghidini; G. Borracci; A. Vergara; A. Ianieri
Longitudinal study on the sources of Listeria monocytogenes contamination in cold-smoked salmon and its processing environment in Italy
2012-01-01 Di Ciccio, Pierluigi; Meloni, Domenico*; Festino, Anna Rita; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Vergara, Alberto; Mazzette, Rina; Ianieri, Adriana
Uso della spettroscopia NMR per la rivelazione del trattamento di irradiazione di prodotti a base di carne
2012-01-01 E. Zanardi; A. Caligiani; E. Padovani; M. Mariani; S. Ghidini; P.A. Di Ciccio; G. Palla; A. Ianieri
Staphylococcus aureus meticillino-resistenti (MRSA) nella filiera suina
2012-01-01 Di Ciccio, Pierluigi*; Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Ianieri, Adriana; Vergara, Alberto
Listeria monocytogenes: Biofilms in food processing
2012-01-01 Di Ciccio, P.*; Conter, M.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Vergara, A.; Paludi, D.; Festino, A.R.; Ianieri, A.
Survival of Salmonella in dried chicken meat residues on the surface of packaging materials
2011-01-01 P.A. Di Ciccio; I. Geornaras; M.C. Nunnelly; E. Zanardi; A. Ianieri; J.N. Sofos
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY
2011-01-01 D. PALUDI, A. VERGARA, A.R. FESTINO, P. DI CICCIO, C. COSTANZO, M. CONTER, E. ZANARDI, S. GHIDINI and A. IANIERI
Polymorphism of actA gene is not related to in vitro virulence of Listeria monocytogenes
2010-01-01 Conter, Mauro*; Vergara, Alberto; Di Ciccio, Pierluigi; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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MOLECULAR MECHANISMS OF BIOFILM FORMATION OF S. AUREUS FOOD ISOLATES: NEW INSIGHTS FOR FOOD SAFETY | 2015 | Cristian Piras; Pierluigi Di Ciccio; Paola Roncada; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Viviana Greco; Luigi Bonizzi; Adriana Ianieri | |
LISTERIA MONOCYTOGENES: GROWTH IN BIOFILMS IN THE FOOD INDUSTRY | 2015 | Pierluigi Di Ciccio; Domenico Meloni; Adriana Ianieri | |
Prevalence and genetic characterization of Toxoplasma gondii in pigs from Northern Italy and its implication for consumers | 2015 | Di Ciccio P; Papini R; Marangi M; Nardoni S; Rocchigiani G; Zanardi E; Ghidini S; Ianieri A | |
Studio proteomico dei meccanismi di formazione di biofilm in Staphylococcus Aureus | 2015 | Pierluigi Di Ciccio; Paola Roncada; Emanuela Zanardi; Sergio Ghidini; Viviana Greco; Cristian Piras; Luigi Bonizzi; Adriana Ianieri | |
Metabolic profiling by 1H NMR of ground beef irradiated at different irradiation doses | 2015 | Zanardi, Emanuela*; Caligiani, Augusta; Palla, Luigi; Mariani, Mario; Ghidini, Sergio; Di Ciccio, Pierluigi Aldo; Palla, Gerardo; Ianieri, Adriana | |
Biofilm formation by Staphylococcus aureus on food contact surfaces: Relationship with temperature and cell surface hydrophobicity | 2015 | Di Ciccio, P.*; Vergara, A.; Festino, A.R.; Paludi, D.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Ianieri, A. | |
EFFECTS OF GASEOUS OZONE ON FOOD-BORNE PATHOGENS | 2014 | Di Ciccio, P; Ghidini, S; Zanardi, E; Borrello, S; Vergara, A; Festino, A; Ianieri, A | |
The management of the domestic refrigeration: Microbiological status and temperature | 2014 | Vegara, Alberto; Festino, Anna Rita; Di Ciccio, Pierluigi Aldo; Costanzo, Claudia; Pennisi, Luca*; Ianieri, Adriana | |
Impedance measurements for salami process control - Presentation of the “DRYCHECK” EU project | 2013 | E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; U. Perati; O. Smith; A. Somkuti | |
Risk assessment of public health hazards covered by visual inspection of swine meat: development of a visual-only meat inspection system for heavy pigs together with a tool for the evaluation of its performances | 2013 | S. Ghidini; E. Zanardi; P. Di Ciccio; S. Borrello; S. Guizzardi; G. Belluzzi; A. Ianieri | |
Electrical impedance-based system to monitor and control the drying process in sausages: the EU DRYCHECK project | 2013 | E. Zanardi; S. Ghidini; G. Ventura; P. Di Ciccio; A. Ianieri; G. Giovinazzo; R. Bragos; S. Laopeamthong; R. Galli; D. Gill; O. Smith; A Somkuti | |
Utilizzazione dell'ozono nell'industria alimentare | 2013 | Di Ciccio, Pierluigi; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana; Borrello, Silvio; Vergara, Alberto | |
Studio preliminare sulla diffusione di Staphylococcus aureus meticillino-resistente nella filiera suina | 2012 | M. Conter; P.A. Di Ciccio; E. Zanardi; S. Ghidini; G. Borracci; A. Vergara; A. Ianieri | |
Longitudinal study on the sources of Listeria monocytogenes contamination in cold-smoked salmon and its processing environment in Italy | 2012 | Di Ciccio, Pierluigi; Meloni, Domenico*; Festino, Anna Rita; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Vergara, Alberto; Mazzette, Rina; Ianieri, Adriana | |
Uso della spettroscopia NMR per la rivelazione del trattamento di irradiazione di prodotti a base di carne | 2012 | E. Zanardi; A. Caligiani; E. Padovani; M. Mariani; S. Ghidini; P.A. Di Ciccio; G. Palla; A. Ianieri | |
Staphylococcus aureus meticillino-resistenti (MRSA) nella filiera suina | 2012 | Di Ciccio, Pierluigi*; Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Ianieri, Adriana; Vergara, Alberto | |
Listeria monocytogenes: Biofilms in food processing | 2012 | Di Ciccio, P.*; Conter, M.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Vergara, A.; Paludi, D.; Festino, A.R.; Ianieri, A. | |
Survival of Salmonella in dried chicken meat residues on the surface of packaging materials | 2011 | P.A. Di Ciccio; I. Geornaras; M.C. Nunnelly; E. Zanardi; A. Ianieri; J.N. Sofos | |
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY | 2011 | D. PALUDI, A. VERGARA, A.R. FESTINO, P. DI CICCIO, C. COSTANZO, M. CONTER, E. ZANARDI, S. GHIDINI and A. IANIERI | |
Polymorphism of actA gene is not related to in vitro virulence of Listeria monocytogenes | 2010 | Conter, Mauro*; Vergara, Alberto; Di Ciccio, Pierluigi; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana |
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