SCALZINI, GIULIA

SCALZINI, GIULIA  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 18 di 18 (tempo di esecuzione: 0.045 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Bunch placement effects on dehydration kinetics and physico-chemical composition of Nebbiolo grapes 2022 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo
Can a corn-derived biosurfactant improve colour traits of wine? First insight on its application during winegrape skin maceration versus oenological tannins 2020 Giulia Scalzini, Alejandro López-Prieto, Maria A. Paissoni, Vasileios Englezos, Simone Giacosa, Luca Rolle, Vincenzo Gerbi, Susana Río Segade, Benita Pérez Cid, Ana B. Moldes, Jose M. Cruz
Cell wall polysaccharides, phenolic extractability and mechanical properties of Aleatico winegrapes dehydrated under sun or in controlled conditions 2024 Scalzini, Giulia; Vernhet, Aude; Carillo, Stéphanie; Roi, Stéphanie; Véran, Frédéric; Jørgensen, Bodil; Hansen, Jeanett; Giacosa, Simone; Rio Segade, Susana; Paissoni, Maria Alessandra; Doco, Thierry; Rolle, Luca; Poncet-Legrand, Céline
Combined effect of harvest time and postharvest dehydration length on the composition of withered grapes for Sforzato di Valtellina DOCG wine production 2023 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Effect of a biosurfactant from the corn-milling industry on anthocyanins extracted during winegrape skin maceration 2019 López-Prieto, Alejandro; Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Englezos, Vasileios; Giacosa, Simone; Rolle, Luca; Río Segade, Susana; Pérez Cid, Benita; Moldes, Ana Belén; Cruz, José Manuel
Effect of withering process on the evolution of phenolic acids in winegrapes: A systematic review 2021 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Río Segade, Susana; Paissoni, Maria Alessandra; Rolle, Luca
Harvest time and withering length: combined effect on the phenolic composition of Nebbiolo grapes destined to the production of Valtellina Sfursat DOCG wine 2022 Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Giacosa, Simone; Río Segade, Susana; Rolle, Luca; Gerbi, Vincenzo
Harvest timing and postharvest dehydration duration affect grape and wine quality: A three-vintage study on Nebbiolo-based Sforzato di Valtellina DOCG wine production 2024 Giacosa, Simone; Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D’Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
I parametri per la valutazione della qualità dell'uva nella vinificazione in bianco 2021 De Paolis, Camilla; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Škrab, Domen; Rolle, Luca; Zava, Andrea; Gerbi, Vincenzo
I tannini esogeni e il loro utilizzo in vinificazione 2019 Bitelli, Giovanni; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Gerbi, Vincenzo; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Ossola, Carolina; Paissoni, Maria Alessandra; Pollon, Matteo; Río Segade, Susana; Rolle, Luca; Scalzini, Giulia
Impact of oenological processing aids and additives on the genetic traceability of ‘Nebbiolo’ wine produced with withered grapes 2022 Gambino, Giorgio; Ferrero, Lorenzo; Scalzini, Giulia; De Paolis, Camilla; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Giacosa, Simone; Boccacci, Paolo; Rolle, Luca
Impatto dei coadiuvanti e degli additivi enologici sulla tracciabilità genetica dei vini Nebbiolo 2022 Ferrero, Lorenzo; Gambino, Giorgio; Scalzini, Giulia; De Paolis, Camilla; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Giacosa, Simone; Boccacci, Paolo; Rolle, Luca
INNOVATION IN OENOLOGY TO IMPROVE THE PHENOLIC COMPOSITION OF ITALIAN RED WINES 2023 -
La gestione della macerazione nella vinificazione in rosso 2020 Gerbi, Vincenzo; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Malabaila, Mattia; Paissoni, Maria Alessandra; Ortiz, Diego; Río Segade, Susana; Rolle, Luca; Scalzini, Giulia
Quando raccogliere le uve destinate all’appassimento? Uno studio triennale sul Nebbiolo atto a Sforzato di Valtellina DOCG 2023 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Tecnologia dei vini passiti 2022 Gerbi, Vincenzo; Beria d'Argentina, Sofia; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone, Kukharenko, Olga; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Rolle, Luca
What is the best time to harvest grape destined for whitering? Ripeness and dehydration length affect phenolic composition of Nebbiolo grapes 2021 Scalzini, G.; Paissoni, M.A.; Giacosa, S.; Drocco, D.; Rainoldi, A.; Ortiz Jacob, D.; Bitelli, G.; Río Segade, Susana; Gerbi, V.; Rolle, L.;
What is the best time to harvest grapes destined to whitering? A three-years study. 2022 Scalzini G., Rolle L.