FERRERO, LORENZO

FERRERO, LORENZO  

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI  

Mostra records
Risultati 1 - 14 di 14 (tempo di esecuzione: 0.027 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
ASSESSMENT OF GRAPE QUALITY THROUGH THE MONITORING OF PHENOLICRIPENESS AND THE APPLICATION OF A NEW RAPID METHOD BASED ON RAMANSPECTROSCOPY 2023 Lorenzo Ferrero, Alessio Sacco, Massimo Guaita, Walter Salvano, Andrea M. Rossi, Luca Rolle, Antonella Bosso, Simone Giacosa
Combined effect of harvest time and postharvest dehydration length on the composition of withered grapes for Sforzato di Valtellina DOCG wine production 2023 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Grape skin anthocyanin extraction from red varieties during simulated maceration: Influence of grape seeds and pigments adsorption on their surface 2023 Giacosa, Simone; Ferrero, Lorenzo; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Harvest timing and postharvest dehydration duration affect grape and wine quality: A three-vintage study on Nebbiolo-based Sforzato di Valtellina DOCG wine production 2024 Giacosa, Simone; Scalzini, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D’Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
I parametri per la valutazione della qualità dell'uva nella vinificazione in bianco 2021 De Paolis, Camilla; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Škrab, Domen; Rolle, Luca; Zava, Andrea; Gerbi, Vincenzo
Impact of oenological processing aids and additives on the genetic traceability of ‘Nebbiolo’ wine produced with withered grapes 2022 Gambino, Giorgio; Ferrero, Lorenzo; Scalzini, Giulia; De Paolis, Camilla; Paissoni, Maria Alessandra; Río Segade, Susana; Giacosa, Simone; Boccacci, Paolo; Rolle, Luca
Impatto dei coadiuvanti e degli additivi enologici sulla tracciabilità genetica dei vini Nebbiolo 2022 Ferrero, Lorenzo; Gambino, Giorgio; Scalzini, Giulia; De Paolis, Camilla; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Giacosa, Simone; Boccacci, Paolo; Rolle, Luca
Incremento dell’espressione varietale: il contributo della stabulazione liquida a freddo 2024 De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Motta, Giulia; Skrab, Domen; Beria D'Argentina, Sofia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Influence of filtration treatments on grapevine DNA traceability in wine 2024 Song, Jianqiang; De Paolis, Camilla; Boccacci, Paolo; Ferrero, Lorenzo; Moine, Amedeo; Rio Segade, Susana; Giacosa, Simone; Gambino, Giorgio; Rolle, Luca; Paissoni, Maria Alessandra
La stabulazione liquida a freddo per la vinificazione in bianco 2023 De Paolis, Camilla; Gerbi, Vincenzo; Liscio, Gaetano Pio; Pizzini, Lorenzo; Caudana, Alberto; Cagnasso, Enzo; Beria D'Argentina, Sofia; Boido, Micaela; Cordero, Beatrice; Ferrero, Lorenzo; Zava, Andrea; Kukharenko, Olga; Seif Zadeh, Negin; Giacosa, Simone; Rolle, Luca; Rio Segade, Susana; Paissoni, Maria Alessandra
L’importanza dei vinaccioli – Ruolo dei vinaccioli nell’estrazione e nella stabilizzazione degli antociani durante la macerazione. 2022 Rolle L., Giacosa S., Paissoni M.A., Ferrero L., Río Segade S., Gerbi V.
Quando raccogliere le uve destinate all’appassimento? Uno studio triennale sul Nebbiolo atto a Sforzato di Valtellina DOCG 2023 Scalzini, Giulia; Giacosa, Simone; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; De Paolis, Camilla; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Beria D'Argentina, Sofia; Gerbi, Vincenzo; Rolle, Luca
Tecnologia dei vini passiti 2022 Gerbi, Vincenzo; Beria d'Argentina, Sofia; Cagnasso, Enzo; Caudana, Alberto; De Paolis, Camilla; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone, Kukharenko, Olga; Liscio, Gaetano Pio; Motta, Giulia; Paissoni, Maria Alessandra; Rio Segade, Susana; Scalzini, Giulia; Skrab, Domen; Zava, Andrea; Rolle, Luca
The use of cold liquid stabulation as an oenological technique in white winemaking: the effects on phenolic, aromatic and sensorial composition. 2023 De Paolis, Camilla; Zava, Andrea; Motta, Giulia; Ferrero, Lorenzo; Giacosa, Simone; Rìo Segade, Susana; Gerbi, Vincenzo; Rolle , Luca; Paissoni, Maria Alessandra.